[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14/1/2020] Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της Riot Games:

To Grand Theft Auto IV δημιουργήθηκε αρχικά για την πλατφόρμα Games For Windows Live. Με την Microsoft να μην υποστηρίζει πια το Games For Windows Live, δεν μπορούμε να παράγουμε τα παραπάνω κλειδιά που χρειάζονται για να πωλείται ο ύπνος. Ψάχνουμε για εναλλακτικές λύσεις στην πώληση του GTAIV στους υπολογιστές και θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες όσο πιο γρήγορα μπορούμε. 

[ΑΡΧΙΚΟ: 13/1/2020] To grand theft auto IV είναι ένα παιχνίδι που όταν πρωτοκυκλοφόρησε γνώρισε την δόξα όπως έγινε και με τον πέμπτο τίτλο της σειράς. Παρά αυτό το γεγονός, το παιχνίδι δεν είναι πλέον διαθέσιμο για αγορά στο Steam χωρίς να δίνεται κάποια εξήγηση για αυτή την κίνηση.

ΠΡιν από λίγα χρόνια, συγκεκριμένα το 2012, το Vice City είχε κατέβει από την πλατφόρμα λόγω ενός copyright claim καθώς το τραγούδι Wanna Be Startin’ Something του Michael Jackson δεν είχε την απαραίτητη άδεια για να υπάρχει στον ψηφιακό κόσμο του παιχνιδιού. Το ίδιο (περίπου) συνέβει και το 2018 με το GTA 4 καθώς έλαβε μια ενημέρωση που αντικατέστησε πολλά τραγούδια του Vladivostok FM πριν η άδεια για την παροχή των τραγουδιών λήξει.

Άλλη πιθανότητα είναι και η συσχέτιση με το Games For Windows Live, κάτι που το GTA 4 χρησιμοποιεί ακόμα. Βέβαια, με την ανάπτυξη και κυκλοφορία του νέου Rockstar Launcher δεν αποκλείεται να το δούμε να επιστρέφει εκεί.

Η αφαίρεση της δυνατότητας αγοράς του τίτλου δεν σημαίνει πως όσοι το αγόρασαν στο παρελθόν δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Έτσι, οι κάτοχοι του τίτλου θα μπορούν να το κατεβάσουν και να παίξουν χωρίς προβλήματα.