Και ναι είναι γεγονός, αυτό που περιμέναμε όλον αυτόν τον καιρό γίνεται πραγματικότητα. Τα E-sports αποκτούν μεγάλο βήμα και αναγνωρίζονται σαν αθλήματα. Ο λόγος είναι πάρα πολύ απλός βεβαία και ονομάζεται χρήμα.

Δεν θα μπορούσε να μην εντυπωσιάσει το Dota 2 με το ποσό ΣΟΚ των 10 εκατομμυρίων δολαρίων στο International 4. Πάρα πολλοί πάροχοι και εταιρίες της μεγάλης βιομηχανία του αθλητισμού δείξανε ξεκάθαρα το ενδιαφέρον τους στο να συμμετάσχουν είτε τώρα είτε αργότερα σε ένα E-sports event. Ακόμα και στην Ελλάδα τα πράγματα αλλάζουν σιγά σιγά και δημιουργείται τεράστιο ενδιαφέρον από εταιρίες, internet cafes και websites. Το Dota 2 μεγαλώνει ραγδαία και όλα τα communities μαζί του όπως φυσικά και το Dota 2 Greek Community.

Η Valve ανακοίνωσε ότι στο ESPN θα προβληθούν τα τελικά του International 4 στις 3 p.m ET την παρασκευή. Ο κύριος αγώνας θα προβληθεί στο ESPN3 και ένα preshow με backstage συνεντεύξεις κτλπ θα το δούμε ταυτόχρονα στο ESPN2. Ένα πάρα πολύ καλό βήμα για την Valve και το Dota 2 στον αγώνα για την κυριαρχία του E-sports market.

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που το ESPN έχει ασχοληθεί με gaming υλικό, το θέμα είναι ότι οσο μεγαλύτερη προβολή υπάρχει στα E-sports και στο Dota 2 τόσο περισσότερες μεγάλες κινήσεις θα δούμε στο μέλλον. Οι μεγάλες κινήσεις τροφοδοτούνται απο χρήμα και το Dota 2 το έχει. Το μέλλον φαίνεται λαμπρό.