Το Discord έσπασε το ρεκόρ του…Grand Theft Auto 6

Η πρωταπριλιάτικη φάρσα του Discord, που…χαριτολογώντας εισήγαγε την ιδέα των loot boxes στην πλατφόρμα του, απέσπασε απροσδόκητα πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια προβολές μέσα σε 24 ώρες.

Αυτό το αξιοπρόσεκτο ποσοστό θέασης επισκίασε αξιωσημείωτα ορόσημα προβολών σε δημοφιλή trailers όπως αυτό του Grand Theft Auto 6 και βίντεο υψηλού προφίλ από παράγοντες όπως ο MrBeast. Ο πραγματικός λόγος όμως, πίσω από αυτή την ξαφνική αύξηση των προβολών παραμένει άγνωστος, προκαλώντας ερωτήματα σχετικά με την αυθεντικότητα και τις επιπτώσεις του.

Η αύξηση των προβολών φαίνεται να διευκολύνθηκε από την τυχαία ενσωμάτωση του πρωταπριλιάτικου βίντεο στις ειδοποιήσεις του Discord. Αυτές οι ειδοποιήσεις, που συνήθως χρησιμοποιούνται για να ειδοποιούν τους χρήστες για εισερχόμενα μηνύματα ή ενημερώσεις, έπαιξαν κατά λάθος το κλιπ στο παρασκήνιο, δημιουργώντας ένα viewbot που προσομοίωσε εκατομμύρια θεατές.

Ενώ το Discord δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την ακριβή αιτία της αύξησης, οι ενδείξεις δείχνουν ότι ήταν ακούσια. Ωστόσο, η αξιοσημείωτη αύξηση των προβολών εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ακεραιότητα των μετρήσεων θέασης στο διαδίκτυο και τις πιθανές επιπτώσεις από πλατφόρμες όπως το YouTube.