Ως γνωστόν, τα Battle Royale games και Modes συνεχίζουν να τραβούν την προσοχή των παικτών. Εξάλλου, αν αυτό δεν ίσχυει, το Fortnite δεν θα συνέχιζε να βγάζει νέες seasons, και πολλά παιχνίδια δεν θα φτιάχνανε τις δικές τους εκδοχές.

Την δόξα των Battle Royales προσπαθεί να υιοθετήσει τώρα και η Firaxis με την κυκλοφορία του ‘Red Death Update’ για το Civilization 6. Στο νέο mode, 12 παίκτες θα βρεθούν σε έναν από τους χάρτες του παιχνιδιού, έκει όπου αντίξοες συνθήκες και ένα μεταποκαλυπτικό περιβάλλον έχει αντικαταστάσει τις φωτεινές πεδιάδες και τα καθαρά νερά. Τώρα, ερείπια πόλεων μας θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν κάθε πολιτισμού, βρώμικα ραδιενεργά νερά έχουν αφαιρέσει την ζωή σε όλα τα ζωντανά πλάσματα, και τα εδάφη είναι καμένα και βομβαρδισμένα.

Σε αντίθεση με τα βασικά game modes, στο Red Death οι παίκτες πρέπει να διαχειριστούν μια μονάδα στρατιωτών η οποία προστατεύει έναν πολίτη. Παράλληλα, ένα μαύρο σύννεφο κυκλώνει αργά και σταθερά τον χάρτη και απειλεί όλους όσους βρεθούν μέσα του.

Στόχος μας είναι να κρατήσουμε τον πολίτη ζωντανό ή να αποτρέψουμε την απαγωγή του από αντίπαλους παίκτες. Θα εξερευνήσουμε τον χάρτη για να ανακαλύψουμε αντικείμενα, όπλα (όπως Nukes), και άλλους στρατιώτες για να προσθέσουμε στο δυναμικό μας. Και όλα αυτά όσο αποκτάμε πόντους εμπειρίας για να ενδυναμώσουμε τον στρατό μας και να αυξήσουμε τα περιθώρια επιβίωσης.

Το Red Death Update είναι από σήμερα διαθέσιμο για τους κατόχους του Civilization VI.