Παρακάτω θα σας παραθέσουμε κάποιους συνδέσμους στους οποίους μπορείτε να δείτε τι ξέρει η Google  για εσάς!

[symple_highlight color=»red»]1. Πως φαίνεστε στα μάτια της Google.[/symple_highlight]

Η Google προσπαθεί να δημιουργήσει ένα βασικό προφίλ (ηλικία, φύλο, ενδιαφέροντα) έτσι ώστε να σας προβάλλει σχετικές διαφημίσεις. Μπορείτε δείτε το πώς φαίνεστε στην Google στον παρακάτω σύνδεσμο:

Link

[symple_highlight color=»red»]2. Δείτε το ιστορικό τοποθεσίας.[/symple_highlight]

Εάν είστε χρήστης Android,  το κινητό σας τηλέφωνο ίσως στέλνει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεστε στην Google. Είναι τρομακτικό να βλέπεις με χειρουργική ακρίβεια που έχεις πάει. Πολλοί χρήστες έχουν την επιλογή αποστολής δεδομένων προς την Google, ενεργοποιημένη εν αγνοία τους! Μπορείτε να δείτε το ιστορικό τοποθεσίας (και να το κάνετε και εξαγωγή) στον παρακάτω σύνδεσμο:

Link

Google-Privacy

[symple_highlight color=»red»]3. Δείτε το ιστορικό της αναζήτησης σας.[/symple_highlight]

Δεν είναι απλά το ιστορικό σας όπως το βλέπετε από τον browser (Chrome, Firefox κλπ). Μιλάμε για την ΠΛΗΡΗ καταγραφή. Το ποιές είναι οι «ώρες αιχμής» όπου κάνετε τις περισσότερες σας αναζητήσεις, τις διαφημίσεις τις οποίες μπορεί να έχετε πατήσει, τις εικόνες που μπορεί να έχετε ψάξει και πολλά άλλα. Όποιος επιθυμεί να το αποφύγει αυτό μπορεί να μπει σε «ιδιωτική περιήγηση» όπου εκεί το ιστορικό δεν αποθηκεύεται (εκτός αν κάνετε Log In με το google account σας και κάνετε αναζητήσεις). Μπορείτε να δείτε το ιστορικό της αναζήτησης σας στον παρακάτω σύνδεσμο:

Link

[symple_highlight color=»red»]4. Βρείτε όλες τις συσκευές που έχουν πρόσβαση στον Google λογαριασμό σας.[/symple_highlight]

Είναι μια λίστα με όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούν τον λογαριασμό σας. Μπορείτε να δείτε την τελευταία διεύθυνση IP από την οποία εισήλθαν και την γεωγραφική περιοχή. Δείτε αυτές τις συσκευές εδώ:

Link

[symple_highlight color=»red»]5. Βρείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας.[/symple_highlight]

Πολλές φορές εφαρμογές ή ιστότοποι μας ζητάνε να συνδέσουμε τον Google λογαριασμό μας. Μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας εδώ:

Link

[symple_highlight color=»red»]6. Εξαγωγή ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του Google λογαριασμού[/symple_highlight]

Η Google σας επιτρέπει να εξάγετε όλα σας τα δεδομένα. Όπως φωτογραφίες, βίντεο , σελιδοδείκτες, E-mails, και άλλα. Για να κάνετε εξαγωγή επισκεφθείτε τον παρακάτω σύνδεσμο:

Link