[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 17/1/2020] Νέα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια από το ειδησεογραφικό site, Kotaku, στο οποίο ο Jason Schreier αναφέρει πως πηγές αποκάλυψαν την μεταφορά του PS4-Exclusive στους υπολογιστές:

Αυτά τα νέα έρχονται από τρεις διαφορετικούς ανθρώπους που γνωρίζουν τα σχέδια της Sony, με τον καθένα να μιλάει ανώνυμα καθώς δεν επιτρέπεται να μιλάνε στον τύπο. Η Sony δεν απάντησε σε καμία παράκληση για σχόλιο.

Ενώ με διάφορα tweets του, μας ενημερώνει πως το Horizon δεν θα είναι το μόνο exclusive που έρχεται στους υπολογιστές:

Αλλά ο Schreier δεν είναι ο μόνος που μας προιδεάζει για την κυκλοφορία διαφόρων exclusives στους υπολογιστές. Ο Tom Phillips του Eurogamer γράφει πως και το Dreams θα κυκλοφορήσει στους υπολογιστές εκτός από το PS4:

Τώρα μένει να δούμε αν θα υπάρχονυ «ξαφνικές» ανακοινώσεις από την μεριά της Sony μιας και κάτι τέτοιο θα είναι μεγάλη κίνηση για την Ιαπωνική εταιρεία – η οποία είναι γνωστή για την ακέραια θέση που κρατά σχετικά με τα exlcusives της.

[ΑΡΧΙΚΟ: 4/12/2019] Όταν η Microsoft πήρε την απόφαση να συνδέσει το Xbox με τους υπολογιστές, πολλοί θεώρησαν πως αυτή η κίνηση θα σκότωνε το Xbox. Ενώ τώρα που ανακοινώθηκε και το Halo Master Chief Collection (με το πρώτο παιχνίδι, το Halo: Reach να έχει κυκλοφορήσει από εχθές) τα σχόλια οργίασαν.

Σύμφωνα με φήμες, φαίνεται ότι η Sony ακολουθεί την Microsoft με αυτή της την κίνηση. Ήδη είδαμε το Death Stranding να έρχεται σε υπολογιστές, ενώ όταν κυκλοφόρησε εκείνη η αντίστοιχη φήμη πάλι τα σχόλια ήταν ανάμεικτα.

Αυτή την φορά, έχουμε πάλι τον Ρώσο YouTuber Anton Logvinov να μας ενημερώνει για μία πιθανή κυκλοφορία του Horizon Zero Dawn σε υπολογιστές τον Φεβρουάριο του 2020, δηλαδή σε 2 μήνες. Μάλιστα τονίζει πως αυτή η ανακοίνωση «θα έρθει σύντομα» (και πιθανολογούμε κατά την διάρκεια των Video Game Awards 2019).

Να θυμίσουμε, πως ήταν ο ίδιος που κυκλοφόρησε την φήμη για το Death Stranding και την κυκλοφορία του στους υπολογιστές. Βέβαια, στην περίπτωση του Kojima μιλάμε για μια συνεργασία μεταξύ αυτού και της Sony, ενώ η Guerrilla Games, εταιρία ανάπτυξης του Horizon Zero Dawn ανήκει στην ίδια την Sony. Επομένως, μια τέτοια φήμη μοιάζει δυσκολότερο να γίνεται πραγματικότητα.

Από την άλλη, και τα δύο παιχνίδια τρέχουν στην μηχανή της Guerrilla, Decima, πράγμα που δείχνει πως ο κώδικας μπορεί να γίνει optimized για PC. Επίσης, το γεγονός ότι η Microsoft κυνηγάει τους υπολογιστές, ίσως να κάνει την Sony να ξανασκέφτεται την στρατηγική της.

Ο Youtuber είπε στο τελευταίο του βίντεο χαρακτηριστικά:

Σε όσους έκλαιγαν στην αρχή της χρονιάς όταν είπα πως το Death Stranding θα έρθει στα PC – συνιστώ να πάρουν ηρεμιστικά και να φωνάξουν πως είμαι τρελός όπως είπαν και στην αρχή της χρονιάς. Αυτό επειδή το Horizon Zero Dawn θα είναι διαθέσιμο για υπολογιστές τον ερχόμενο Φεβρουάριο. Ελπίζω παιδιά να είστε ζωντανοί, η ανακοίνωση θα έρθει σύντομα.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως, ήταν αυτό που ακολούθησε:

Μιλάω με διαφορετικούς developers οι οποίοι κάνουν πράγματα για το PlayStation 5, και μου είπαν ότι η Sony τους προειδοποιεί «να έχετε στο μυαλό σας και μια έκδοση για PC».

Ο χρόνος θα δείξει αν αυτή η φήμη θα γίνει πραγματικότητα, αν και όλα αυτά ακούγονται πολύ ενδιαφέροντα για τους κατόχους υπολογιστών.

Θυμίζουμε πως το sequel του Horizon Zero Dawn, έχει πάρει έγκριση και για το PS5.