Με μια σύντομη ανακοίνωση της, η Tenebra Studios γνωστοποίησε πως ο όμιλος New York College μπαίνει δυναμικά στην λίστα με τους (λίγους) ομίλους που διαθέτουν πλήρες εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με game development.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Tenebra Studios είναι ένα ελληνικό studio, ανάμεσα σε αρκετά άλλα, που αποτελείται από ιδιαίτερες προσωπικότητες, και έχει ως στόχο όχι μόνο την δημιουργία παιχνιδιών αλλά και την ενεργή συμμετοχή στην δημιουργία ενός πιο δεμένου και συμπαγή τομέα όσων αφορά το game development στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο, ευελπιστείται να ανθίσει η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στην χώρα μας και να θεσπιστούν οι βάσεις για να γίνει βιώσιμη μια τέτοια επιλογή καριέρας από τους νεότερους και μη. Μέσα από προσωπική συζήτηση και διάδραση στον χώρο που φιλοξενούνταν οι Έλληνες developers μπορώ να πω με σιγουριά πως όλα τα άτομα που αποτελούν τις διάφορες ομάδες έχουν φιλοδοξίες και θέληση για τον χώρο τους. Όμως λίγες ώρες συζήτησης με την Κωνσταντίνα Μπεθάνη, Co-Owner και CMO της Tenebra Studios, και την παρουσία του Θανάση Γεωργούλη, Co-OwnerCEO/Lead Programmer και Producer, στο Φόρουμ που έλαβε χώερα στο φετινό Digital Universe #3, ήταν πλέον εμφανή η αποφασιστικότητα ολόκληρου του studio στην συμβολή μιας μεγαλύτερης και διευρυμένης προσπάθειας. Έτσι λοιπόν, ο όμιλος New York College επιβεβαιώνει και επιβραβεύει την δυναμικότητα του studio, με την ανακοίνωση της συνεργασίας ανάμεσα στην Tenebra Studios και το ΙΕΚ New York. Σημαντικό είναι να σημειωθεί πως σε όλη αυτήν την προσπάθεια ενεργό ρόλο παίζει και ο κύριος Ιωάννης Παντίδας, Αντιπρύτανης του τμήματος Μηχανικών και Πληροφορικής στο New York College Αθήνας, συμμετέχοντας ενεργά με κάθε τρόπο στην προσπάθεια ενοποίησης του τομέα της ανάπτυξης βιντεοπαιχνιδιών της χώρας μας, και την επικοινωνία μεταξύ developers και κοινού δίνοντας την ευκαιρία στον κόσμο να έρθει σε μια πιο προσωπική επαφή με τους ίδιους τους developers.

Η Tenebra Studios ήταν παρούσα στο τρίτο Digital Universe και έδωσε την ευκαιρία στον κόσμο να δει από κοντά τις δουλειές της χωρίς να περιορίζεται μόνο σε αυτό. Σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δύο παιχνίδια της ομάδας. Ένα εκ των δύο παιχνιδιών, και «ναυαρχίδα» της Tenebra Studios, είναι το Dungeons’n’Disco, ένα fps dungeon crawler με Randomly Generated Dungeons, φτιαγμένο στην Unity. Το Dungeons’n’Disco, από τα στοιχεία που έχουμε μέχρι στιγμής, θα περιέχει scenario με quests, στοιχεία crafting και real-time μηχανισμούς μάχης. Το δεύτερο παιχνίδι που είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο Digital Universe είναι το Duchess of Plaisance, το πρώτο ελληνικό VR horror παιχνίδι εξίσου φτιαγμένο στην Unity για smartphones.

Το Dungeons’n’Disco μπορείτε να το βρείτε δωρεάν σε early access εδώ.

Με την σειρά μας και εμείς να ευχηθούμε στην Tenebra Studios μόνο επιτυχίες για το μέλλον και ευελπιστούμε να καταφέρει όλα αυτά τα οποία θέλει να πραγματοποιήσει εντός και εκτός Ελλάδας! Ευχαριστούμε όλα τα παιδιά της Tenebra Studios καθώς και κάθε Έλληνα game developer για τις προσπάθειες τους να κρατήσουν ζωντανό έναν τέτοιο τομέα σε τέτοιες συνθήκες και σε μία χώρα σαν την Ελλάδα που δεν επιτρέπει, για την ώρα, την επιλογή ενός τέτοιου μονοπατιού ως επιλογή καριέρας.

Related Posts