Πριν από μερικές μέρες, η Bandai Namco κυκλοφόρησε ένα νέο βιντεοπαιχνίδι βασισμένο στην πασίγνωστη σειρά Dragon Ball και είναι διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Σε μια εποχή που τα ανταγωνιστικά παιχνίδια καρτών διατηρούν μια καλή θέση στην προτίμηση των παικτών, η Ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να επενδύσει σε αυτή την ‘τρέλα’ και να εκμεταλλευτεί την επιτυχία του πολυαγαπημένου franchise λανσάροντας το Super Dragon Ball Heroes: World Mission στην δύση.

Το Super Dragon Ball Heroes είναι ένα arcade παιχνίδι που απαιτεί την κατοχή φυσικών καρτών για να μπορέσουμε να παίξουμε στα αντίστοιχα arcade machines. Οι παίκτες θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους μέχρι και 7 κάρτες για να μπορούν να λάβουν μέρος, και για να ξεκινήσουν τον αγώνα θα πρέπει να εισάγουν τις κάρτες μέσα στο μηχάνημα. Το World Mission είναι η ψηφιακή έκδοση του Arcade Game και κυκλοφορεί για υπολογιστές και Nintendo Switch. Και αν νομίζετε πως έχουμε να κάνουμε με ένα ακόμα παιχνίδι με εκατοντάδες κάρτες και τράπουλες με πάνω από 30 κάρτες, τότε ίσως εκπλαγείτε να μάθετε πως το βάθος του gameplay δεν εντοπίζεται στην ποσότητα των καρτών αλλά στον συνδιασμό τους.

To World Mission περιέχει 1,160 κάρτες που απεικονίζουν πάνω από 350 γνωστούς και νέους χαρακτήρες της σειράς. Πολλές από τις κάρτες περιέχουν αγαπημένους ήρωες όπως τον Goku και τον Vegeta σε κάθε στιγμή της πορείας τους, ενώ από την άλλη έχουμε και την ύπαρξη των κακών που είδαμε σε όλες τις εκδόσεις της σειράς Dragon Ball. Η ψηφιακή έκδοση του παιχνιδιού περιέχει κάρτες από το Super Dragon Ball Heroes μέχρι το UniVerse Mission και κάθε μία από αυτές είναι προσβάσιμες μέσω των μηχανισμών του παιχνιδιού.

Σαν παίκτες έχουμε πρόσβαση σε Arcade Modes, Online VS Modes, καθώς και ένα εκτενές Story Mode που μας ταξιδεύει πιο βαθειά στον κόσμο του World Mission. Πρωταγωνιστής της ιστορίας μας είναι ο μικρός Saiyan, Beat, ο οποίος θέλει να γίνει επαγγελματίας SDBH Card Game παίκτης. Ξεκινώντας την πορεία του ως αγωνιζόμενος λαμβάνει μέρος σε ένα free-for-all τουρνουά αποκτώντας πρόσβαση στις πρώτες κάρτες και μερικά από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού καθώς και την δημιουργία του δικού του Avatar (μέσα από οχτώ διαθέσιμες φυλές). Εκεί συναντά τον Great Saiyaman #3, ή γνωστό και ως ‘Master’ ανάμεσα στους αγωνιζομένους καθώς θεωρείται ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο. Βιώνοντας τις δυνατότητές μας από πρώτο χέρι, ο Master μας στρατολογεί στην ομάδα του για να αντιμετωπίσουμε ανωμαλίες που δημιουργούνται από την μίξη του πραγματικού κόσμο με τον κόσμο της σειράς Dragon Ball. Εκεί ξεκινάμε ένα ταξίδι στο παράδοξο, σε μια προσπάθεια να διατηρήσουμε την ειρήνη στον κόσμο και τον χωροχρόνο.

Κατά την διάρκεια της ιστορίας, ο ήρωάς μας θα συνεργαστεί με γνωστούς και νέους χαρακτήρες για να λύσει μυστήρια και να ολοκληρώσει αποστολές, αλλά και για να βγει νικήτες στις μονομαχίες. Όσο περισσότερο εξοικειωνόμαστε με τους χαρακτήρες και τις κάρτες μας ξεκλειδώνουμε Skill Points για να αυξήσουμε τα στατιστικά μας μαζί με νέες κάρτες για να προσθέσουμε στην τράπουλά μας.

Οι μάχες αποτελούνται από μια σειρά γύρων. Σε κάθε γύρο, οι παίκτες προσθέτουν τους επτά επιλεγμένους ήρωές τους στο τραπέζι. Οι χαρακτήρες τοποθετούνται σε μια από τις τρεις σειρές επίθεσης, με κάθε μια να κοστίζει ένα ποσοστό αντοχής (με την μπροστινή να χρειάζεται την περισσότερη). Οι χαρακτήρες στην τελευταία σειρά επαναφορτίζουν την αντοχή τους προκειμένου να λάβουν μέρος στην μάχη μέσα στους επόμενους γύρους. Όταν αρχίσει η φάση της επίθεσης, η ισχύς των δύο ομάδων υπολογίζεται από το σύνολο των στατιστικών στοιχείων κάθε κάρτας και την θέση τους στο τραπέζι, με την ομάδα με την υψηλότερη δύναμη να επιτίθεται πρώτη.

Η φάση της επίθεσης απεικονίζεται μέσω αυτόματων σκηνών δράσης. Αντί να έχουν άμεσο έλεγχο των χαρακτήρων τους, οι παίκτες επηρεάζουν την μάχη μέσα από διάφορα Quick-time Events. Μετά από μια σύντομη σύγκρουση μεταξύ των χαρακτήρων, μια μπάρα δύναμης (που πρέπει εμείς να σταματήσουμε στο κατάλληλο σημείο) διαχωρίζει αν η άμυνα του εχθρού μας θα είναι επιτυχής ή θα σπάσει από την επίθεσή μας. Και οι δύο παίκτες προσπαθούν να σταματήσουν το μετρητή όσο πιο κοντά γίνεται, πατώντας ένα κουμπί. Αν ο αμυντικός κερδίσει, παίρνουν λιγότερες ζημιές. Αν ο επιτιθέμενος κερδίσει, η ζημιά είναι μεγαλύτερη.

Κάθε ομάδα έχει μια συνολική υγεία που με κάθε γύρω κατεβαίνει. Όσο πιο κοντά στην ήττα βρίσκεται ο εχθρός μας, οι χαρακτήρες που βάζουμε μπροστά στο τραπέζι συλλέγουν ενέργεια επιτρώποντας μας να χρησιμοποιήσουμε ειδικές επιθέσεις στη μάχη για να αποτελειώσουμε τον αντίπαλό μας. Υπάρχουν επίσης και χαρακτήρες που ενεργοποιούν εφέ, buffs ή debuffs που θα μας διευκολύνουν περισσότερο κατά την διάρκεια της μάχης και πολλές φορές θα κάνουν την διαφορά. Κάποιες από αυτές απαιτούν την ενεργή συμμετοχή μας καθώς θα πρέπει να χρησιμοποιούμε το ποντίκι (ή την οθόνη αφής στο Switch) για να κάνουμε πιο δυνατή την εφαρμογή της εκάστοτε ικανότητας.

Κατά την διάρκεια της ιστορίας κάθε μάχη που θα ολοκληρώνουμε επιτυχώς θα μας δίνει και από μία κάρτα ή εικονικά χρήματα για να αγοράσουμε Gacha Machine Coins. Με αυτά θα μπορούμε να επισκεφθούμε ένα μηχάνημα με το οποίο θα τραβάμε τυχαίες κάρτες για να προσθέτουμε στην συλλογή μας. Ευτυχώς, μπορούμε να ξεκλειδώσουμε όλες τις διαθέσιμες χάρτες χωρίς να χρειαστεί να δαπανήσουμε πραγματικά χρήματα.

Μαζί με τα Arcade και Story Modes, το Online Vs Mode θα αποδειχθεί ο καλύτερος τρόπος για να βρούμε ενδιαφέροντες συνδυασμούς καρτών, να δοκιμάσουμε ορισμένες από τις κάρτες που αποκτήσαμε ενάντια σε πραγματικούς παίκτες, ή να πάρουμε ιδέες για να δημιουργήσουμε τις δικές μας κάρτες. Ναι, καλά διαβάσατε. Το World Mission μας δίνει την δυνατότητα να φτιάξουμε την δική μας κάρτα μέσω της Blank Card, μιας κενής κάρτας, και των διαφόρων stickers που απεικονίζουν χαρακτήρες.

Το βάθος και το ενδιαφέρον που προσδίδει το gameplay μπορεί να επισκιαστεί για πολλούς από τα πολύ απλά γραφικά και animations του παιχνιδιού. Με μια πρώτη ματιά θα μας θυμίσουν τις παλιές καλές εποχές του Budokai Tenkaichi προσδίδοντας έναν αέρα νοσταλγίας, αλλά εν έτει 2019 τέτοια γραφικά μπορούν να θεωρηθούν δυσεύρετα, αν οχι παλιομοδίτικα. Εξάλλου δεν πρόκειται για κάποιο fighting game που χρειάζεται λεπτομερή πολύγονα για ανάδειξει περίπλοκων κινήσεων, αλλά το γεγονός πως ακόμα και τα εφέ είναι βασικά ίσως αποθαρρύνει πολλούς από εμάς.

Παρά τα απλοϊκά γραφικά, η απόδοση του παιχνιδιού είναι ονεριική σε μια πληθώρα από διαφορετικά συστήματα. Για να μπορέσουμε να παίξουμε στις μέγιστες ρυθμίσεις θα χρειαστούμε έναν επεξεργαστή Intel Core i3-6100 ή AMD Ryzen 3 1200, με 4GB μνήμης RAM και μια κάρτα γραφικών GeForce GTX950 ή AMD Radeon RX280.

Στο σύστημά μας, το οποίο περιέχει έναν επεξεργαστή Intel Core i5-4690, με 8GB DDR3 μνήμη RAM, και μια κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX1060 3GB το Super Dragon Ball Heroes: World Mission ήταν ικανό να τρέξει στις μέγιστες ρυθμίσεις, και στην μέγιστη απόδοση χωρίς να υπάρχουν πτώσεις στα καρέ ή προβλήματα κατά την διάρκεια του gameplay.

Σε γενικές γραμμές, το Super Dragon Ball Heroes: World Mission είναι ένα άκρως Ιαπωνικό Παιχνίδι Καρτών. Εκμεταλλεύεται την φήμη του Dragon Ball και υιοθετεί αρκετά στοιχεία από άλλα γνωστά παιχνίδια του είδους, βρίσκοντας παράλληλα την κατάλληλη ισορροπία για να μην μας ‘ζαλίσει’. Κάθε είδος παίκτη θα βρει κάτι να του αρέσει καθώς απευθύνεται τόσο σε βετεράνους ή competitive παίκτες, όσο και σε πιο ‘χαλαρούς’.

Το Super Dragon Ball Heroes: World Mission είναι διαθέσιμο στο Steam και το Nintendo eShop στην τιμή των 49,99€.

Ευχαριστούμε την Bandai Namco Entertaiment για την παροχή του Review Code.

Super Dragon Ball Heroes: World Mission - Review
ΙΣΤΟΡΙΑ7
GAMEPLAY8
ΓΡΑΦΙΚΑ7.5
ΑΠΟΔΟΣΗ8.5
ΔΙΑΡΚΕΙΑ7.5
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ7.5
8Αρκετά Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0