Η Razer γνωστή σε όλους μας για τα Gaming Περιφερειακά της, κάνει μεγάλα βήματα αφού αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα εταιρειών όπως της Valve και η Nvidia και να λανσάρει το δικό της Streaming Hardware με όνομα Forge TV. Μετά τα νέα για το δικό της VR Headset καθώς και με την παρουσία της στον χώρο των Software μέσω των Cloud-Based Synapse drivers και το Cortex, to game hub και Launcher, το Forge TV συντάσσεται στα Hardware προϊόντα της με τιμή 100€/$.

Το κουτί αυτό πρόκειται για μια συσκευή Streaming με ποιότητα 1080p και 60 FPS που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη που έχει δυνατό PC να κάνει Streaming στο σαλόνι του με οποιαδήποτε κάρτα γραφικών (AMD ή Nvidia).

Όπως και οι άλλες επιλογές streaming (π.χ. Steam In-home Streaming της Valve), έτσι και το Forge TV λειτουργεί μέσω της επεξεργασίας ενός παιχνιδιού στον υπολογιστή μας, το οποίο μετά μετατρέπεται σε Video Stream και με την βοήθεια της κάρτας γραφικών στέλνεται ως video ροή μέσα από ένα τοπικό δίκτυο πίσω στην συσκευή.

Forge TV

Το Forge TV τρέχει πάνω σε Android OS και ενσωματώνει έναν Qualcomm Snapdragon 805 (το ίδιο τσιπάκι με το Samsung Galaxy S5), με τετραπύρηνο CPU Krait στα 2.5GHz, εσωτερική μνήμη 16GB και τέλος μια Adreno 420 GPU ως κάρτα γραφικών.

Την εφαρμογή που χρησιμοποιείται για το Streaming, η Razer αποκαλεί Cortex: Stream και υποστηρίζει παιχνίδια από DX9 και μετά τα οποία εκπέμπουν σε Ultra-low Latency μέχρι και 1080p αναλύσεις. Η Razer επίσης υποστηρίζει πως το Cortex: Stream βάζει το Streaming Benchmark να μετράει σε FPS χωρίς αυτό να ξέρουμε τι σημαίνει ακριβώς.

H συσκευή θα υποστηρίζει ότι ακριβώς παρέχει μια smart tv με android λειτουργικό. Η Razer όμως για να καταφέρει να καθίσει τους gamer στο σαλόνι, λανσάρει και έναν νέο Bluetooth Controller, το Serval και ένα συνδιασμό Mouse και Keyboard με όνομα Razer Turret. 

Aπό την ομάδα που κρύβεται πίσω από το Xbox 360 Controller της Razer, έρχεται το Serval που έχει ως επιπλέον προσθήκη την δυνατότητα ελέγχου παιχνιδιών Android μέσω αυτού του χειριστηρίου. Από την άλλη το Turret φαίνεται πιο ενδιαφέρον. Με την τιμή του να κυμαίνεται στα $130, είναι ένα ζεύγος chiclet Keyboard και ποντικιού στα 3500 DPI και παραμένει στην επιφάνεια του lapboard με μαγνητάκια. Το Turret υποστηρίζει Bluetooth αλλά και ασύρματη επικοινωνία στα 2.4GHz. Η Razer υπόσχεται πως η μπαταρία του ποντικιού θα έχει μήνες ζωής και πάνω από 40 ώρες αυτονομία.

Υπάρχει ένα Bundle του Forge TV και του Serval το οποίο κυμαίνεται στα 150€ ενώ το Serval μόνο του κοστίζει 80€. Θα υπάρξει έκπτωση κάποια στιγμή μέσα στο 2015 ενώ το Turret θα εμφανιστεί στο 2ο τρίμηνο του 2015.