To Netflix έχει καταφέρει να εδραιώσει την θέση του ως μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες παροχής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών. Μέχρι σήμερα, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει εκατομμύρια θεατές ανά τον κόσμο (με την Ελλάδα να είναι μια από τις πιο πρόσφατες χώρες στο «πελατολόγιό» της) και να είναι υπεύθυνη για τις μεγαλύτερες παραγωγές όπως το Marvel’s The Punisher, Dark, Devilman, La casa del Papel, The Umbrella Academy, και φυσικά το Stranger Things. Τι γίνεται όμως όταν ένας κολοσσός σαν αυτόν επιχειρεί να εισχωρήσει στην βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών;

Μέχρι σήμερα, είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε παιχνίδια βασισμένα σε «blockbuster» ταινίες ή την μεταφορά αυτών στον ψηφιακό κόσμο. Σιγά-σιγά όμως, με την εξάπλωση των συνδρομητικών υπηρεσιών όπως το Netflix, και την επιτυχία που σημειώνουν πολλές τηλεοπτικές σειρές, είναι λογικό να τις βλέπουμε να μεταμορφώνονται σε βιντεοπαιχνίδια. Πρόσφατο παράδειγμα αυτό του Game of Thrones που πέρα από την ιστορία της Telltale έχουμε δει αμέτρητα spin-offs να εμφανίζονται σε κινητά και κονσόλες.

Μετά λοιπόν, από το Mobile Game που σημείωσε αρκετά μεγάλη επιτυχία, το Stranger Things επιστρέφει σε κονσόλες και υπολογιστές μεταφέροντας τα γεγονότα της νέας τρίτης σεζόν ως ένα isometric beat’em up δράσης και περιπέτειας. Η ομάδα ανάπτυξης πίσω από τον τίτλο, BonusXP, φαίνεται να έχει επενδύσει πάνω στην σειρά προσπαθώντας να αποτυπώσει τον κόσμο και τους χαρακτήρες όσο πιο πιστά γίνεται.

To Stranger Things 3: The Game διηγείται τα γεγονότα της τρίτης τηλεοπτικής περιόδου της ομώνυμης σειράς οπότε όσοι από εμάς δεν την έχουν δει ακόμα θα συναντήσουν πολλά στιγμιότυπα και γεγονότα που είναι σημαντικά για την ιστορία. Αν δεν γνωρίζουμε όσα έλαβαν χώρα στις προηγούμενες δύο σεζόν τότε ίσως να δυσκολευτούμε να καταλάβουμε τι συμβαίνει ή ποια είναι η όλη υπόθεση του παιχνιδιού οπότε η θέαση πριν το παιχνίδι συστήνεται ανεπιφύλακτα. Φυσικά, δεν λείπουν και οι παράπλευρες ιστορίες σημαντικών ή πιο «ασήμαντων» χαρακτήρων που έχουν ως σκοπό να εκπνεύσουν περισσότερη ζωή σε έναν ήδη γεμάτο και ενδιαφέρον κόσμο.

Μιας και πρόκειται για ένα παιχνίδι βασισμένο σε σειρά δεν θα σταθούμε τόσο στην ιστορία αλλά στο γενικότερο gameplay. Όπως είπαμε, το Stranger Things 3: The Game είναι ένα Isometric Beat’em up με ένα 16-bit art style να το θεμελιώνει. Όσοι από εμάς έχουν παίξει Diablo θα νιώσουν πολύ οικεία με την προοπτική και τον τρόπο παιχνιδιού αφού οι χαρακτήρες μας μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στον χώρο, να αλληλεπιδράσουν με NPCs και αντικείμενα, να ολοκληρώσουν αποστολές, και να ενισχύσουν τα στατιστικά τους για να είναι πιο αποτελεσματικοί στις μάχες.

Ξεκινάμε επιλέγοντας τους Mike και Lucas, με περισσότερους χαρακτήρες να ξεκλειδώνονται στην πορεία. Η ομάδα μας μπορεί να περιέχει μόνο δύο άτομα τα οποία μπορούμε να εναλλάσσουμε με το πάτημα ενός κουμπιού, ή δίνοντας ένα χειριστήριο σε κάποιο φίλο μας για να παίξει μαζί μας μέσω του Local Co-op. Σε περίπτωση που επιλέξουμε την μοναξιά, ο βοηθητικός χαρακτήρας μπορεί να υπακούσει σε εντολές ή να χρησιμοποιεί τις ικανότητές του για την επίλυση γρίφων και αποστολών.

Κάθε χαρακτήρας έχει τις δικές του ικανότητες και επιθέσεις και μπορούν να δημιουργήσουν δυνατούς ή χρήσιμους συνδυασμούς. Για παράδειγμα, η Eleven, ως μια από τις δυνατότερες ηρωίδες, μπορεί να χρησιμοποιήσει την επίθεση ‘Psychic Push’ και να προκαλέσει εκρήξεις ως ειδική ικανότητα. Επιπλεόν, το Thinking Cap της ενισχύει τις δυνάμεις της και μειώνει το κόστος χρήσης τους.

Οι χάρτες είναι αρκετά μεγάλοι, με πολλούς χαρακτήρες να μας αναθέτουν αποστολές. Οι περισσότερες από αυτές αποτελούν εύκολη υπόθεση και καμιά φορά επαναλαμβάνονται. Για παράδειγμα, πολλές από τις αποστολές που συναντήσαμε υλοποιούσαν κλασσικές τακτικές άλλων παρόμοιων παιχνιδιών και απλούς γρίφους όπως «βρες το τάδε αντικείμενο για να διώξεις το εμπόδιο» ή «βρες τρόπο να ανοίξεις την Χ πόρτα». Ακόμα και οι ικανότητες των χαρακτήρων (όπως η παραβίαση θυρών ή σεντουκιών) ήταν όσα χρειαζόμασταν για να προχωρήσουμε.

Το σύστημα μάχης είναι εξίσου απλό, με εμφανείς επιρροές από άλλα παιχνίδια του είδους. Υπάρχουν τέσσερις βασικές εντολές που μπορούμε να δώσουμε στον χαρακτήρα μας όπως μπλοκάρισμα, επίθεση, και χρήση της ειδικής ικανότητας. Και κάθε άλλο, δεν μιλάμε για ένα σύστημα στρατηγικής αλλά για ένα πιο άμεσο, γρήγορο σύστημα. Μπορεί να μοιάζει επαναλαμβανόμενο και κλασσικό, αλλά θεωρούμε πως είναι αρκετά ευχάριστο και ιδανικό για έναν τέτοιο είδος.

Αν θέλουμε το κάτι παραπάνω, το σύστημα δημιουργίας και εξοπλισμού ίσως έχουν αυτό που ψάχνουμε. Κατά την διάρκεια της εξερεύνησής μας θα εντοπίσουμε σεντούκια και αντικείμενα γεμάτα υλικά. Αυτά χρησιμεύουν για την εύρεση συνταγών και την δημιουργία ρούχων και «trinket» που έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν τις δυνατότητες των χαρακτήρων. Και αν διαθέτουμε τα απαραίτητα υλικά μπορούμε να αναβαθμίσουμε αυτά τα αντικείμενα για να κάνουμε την ζωή μας ευκολότερη.

Το Stranger Things 3: The Game είναι ένας τίτλος που απευθύνεται κυρίως στους φανατικούς φίλους της σειράς. Δανείζεται στοιχεία και μηχανισμούς από παλιά παιχνίδια του είδους, ενώ δεν κάνει κάτι για να διαφοροποιηθεί από αυτό. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει πως δεν δανείζεται λίγες (αλλά καλές) μοντέρνες ιδέες. Η διήγηση της ιστορίας παραμένει πιστή στην αντίστοιχη τηλεοπτική σεζόν, και το gameplay που δημιούργησε η BonusXP εξυπηρετεί τον σκοπό όσο καλύτερα γίνεται. Προσωπικά, θεωρώ πως είναι ένα παιχνίδι που αξίζει την προσοχή μας, και ίσως είναι μια καλή προσθήκη στην συλλογή μας αν μας αρέσει η σειρά.

Review Code provided by BonusXP.

Stranger Things 3: The Game - Review
ΙΣΤΟΡΙΑ8.5
GAMEPLAY7
ΓΡΑΦΙΚΑ7.5
ΑΠΟΔΟΣΗ8
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ7
ΔΙΑΡΚΕΙΑ7
7.5Καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0