Κατά την διάρκεια της φετινής GDC η AMD παρουσίασε μια καρτέλα με Gaming benchmarks του Ryzen 7 1700x ενάντια στον i7 6800K της Intel.

Τα παιχνίδια που βλέπουμε είναι έξι και είναι τα: Grand Theft Auto V, Alien: Isolation, DOOM, Battlefield 4, Ashes of The Singularity και Civilization VI.

Τα αποτελέσματα θα έλεγα ότι είναι απογοητευτικά, αν κρίνουμε από τον ενθουσιασμό που τριγυρνάει στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες και τα αποτελέσματα που είδαμε σε synthetic benchmarks. Ο 1700x θα κοστίζει γύρω στα 400 δολάρια ενώ ο 6800K βρίσκεται στην τιμή των 420 (Ενώ μπορούμε να τον βρούμε και χαμηλότερα λόγο παλαιότητας). Βέβαια σε αυτό το σημείο πρέπει κιόλας να αναφέρουμε επίσης ότι ο 6800Κ είναι ένας εξαπύρηνος επεξεργαστής ενώ ο νέος Ryzen ενσωματώνει 8 πυρήνες. Σημαντική φυσικά είναι και η κατανάλωση, ένα χαρακτηριστικό που τα νέα chips της AMD υπερέχουν.

Από ότι φαίνεται η Intel για άλλη μια φορά είναι μπροστά στα gaming benchmarks ακόμα και με παλαιότερα CPUs με λιγότερους πυρήνες. Ακόμα υποστηρίζω βέβαια ότι το το τοπίο είναι θολό και πρέπει να έχουμε περισσότερες πληροφορίες για να βγάλουμε καθαρό συμπέρασμα.