Με μια νέα ανακοίνωση της Valve, η αγαπημένη μας πλατφόρμα, το Steam, θα υποστηρίζει επίσημα την χρήση χειριστηρίου Nintendo Switch Pro. Συγκεκριμένα είδαμε πως στον beta client του Steam, μπήκε μια αναβάθμιση η οποία κάνει πραγματικότητα αυτό το γεγονός και μαζί θα δούμε τι σημαίνει αυτό και πώς ενεργοποιούμε αυτήν την επιλογή.

Χρησιμοποιώ skin στον δικό μου Steam client οπότε στα screenshots θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις αλλά οι επιλογές είναι ακριβώς ίδιες. Για δείτε τις εικόνες σε μεγαλύτερο μέγεθος είναι απαραίτητο να πατήσετε πάνω τους.

Αρχικά είναι απαραίτητο να ενεργοποιήσετε τις beta αναβαθμίσεις για τον client του Steam. Για να γίνει αυτό, ανοίγετε το Steam, πατάτε το κουμπί που βρίσκετε στην αριστερή πάνω γωνία και έπειτα επιλέγετε Settings/Ρυθμίσεις.

 

Μετά, στην πρώτη καρτέλα, Account/Λογαριασμός, θα πρέπει να πατήσετε το κουμπί Change…/Αλλαγή…(ή κάτι αντίστοιχο στην Ελληνική γλώσσα) και από το τις 2 επιλογές που σας δίνει, επιλέγετε την δεύτερη.

 

Θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Steam και είστε έτοιμοι. Τώρα το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάτε στις ρυθμίσεις των χειριστηρίων και θα δείτε διαθέσιμη την επιλογή για το χειριστήριο του Nintendo Switch Pro. Τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να λειτουργεί σωστά το gyro και τα λοιπά μπορείτε να τις κάνετε και μέσω του Steam overlay. Αντίστοιχα ισχύει το ίδιο και για τα χειριστήρια των PlayStation/Xbox.