Το αγαπημένο μας λογισμικό των Windows συνεχώς αναβαθμίζεται. Έτσι, ολοένα και περισσότεροι χρήστες αναβαθμίζουν τις εκδόσεις τους αντίστοιχα με αποτέλεσμα να μειώνονται οι υπολογιστές που διαθέτουν εκδόσεις των Windows XP και Vista. Έτσι, η Αμερικάνικη εταιρία Blizzard αποφάσισε να σταματήσει την υποστήριξη των λογισμικών αυτών για τα παιχνίδια της. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε πως τα Diablo III, World of Warcraft, StarCraft II, Hearthstone και Heroes of the Storm θα σταματήσουν να υποστηρίζουν τα Windows XP και Windows Vista τον Οκτώβριο.

H ανακοίνωση της εταιρείας γράφει:

Η Microsoft σταμάτησε την υποστήριξη για αυτές τις εκδόσεις των Windows μέσα στα έτη 2009 και 2012, αντίστοιχα, αλλά από τότε μέχρι πρόσφατα ένας μεγάλος αριθμός του κοινού μας συνέχιζε να τις χρησιμοποιεί οπότε και εμείς συνεχίζαμε να τις υποστηρίζουμε. Παρόλα αυτά, έχουν κυκλοφορήσει τρεις νεότερες εκδόσεις των Windows και σε αυτό το σημείο, η πλειοψηφία του κοινού μας έχει αναβαθμίσει σε μια από αυτές.

Τα παιχνίδι μας θα σταματήσουν να τρέχουν στις παλαιότερες εκδόσεις όταν θα σταματήσουν να υποστηρίζονται, οπότε ενθαρρύνουμε τους παίχτες που χρησιμοποιούν παλαιότερα λογισμικά να αναβαθμίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα. Θα λανσάρουμε αυτές τις αλλαγές αργότερα, και θα δώσουμε νεώτερες ανακοινώσεις όσο κάνουμε τις αλλαγές αυτές για κάθε παιχνίδι.