Η Sony, η οποία έχει ήδη απειλήσει άτομα από τον χώρο της δημοσιογραφίας ώστε να σταματήσουν τις διαρροές των πληροφοριών που έχουν υποκλαπεί, ύστερα από επίθεση που δέχθηκε στους κεντρικούς υπολογιστές της, αποφάσισε να μηνύσει το Twitter – όπως ισχυρίζεται η Motherboard – εάν δεν μπλοκάρει τους χρήστες που διαρρέουν πληροφορίες.

Αυτή η «απειλή” προς το Twitter έγινε μέσω ενός δικηγόρου της Sony, του David Boies, στον VIjaya Gadde, ο οποίος είναι γενικός σύμβουλος στο Twitter. Ο δικηγόρος ανέφερε ότι: «Το Twitter θα είναι υπεύθυνο σε περίπτωση που προκληθεί κάποια ζημιά, και σε περίπτωση που συνεχίσουν να διαδίδονται τέτοιου είδους πληροφορίες που έχουν υποκλαπεί«. Ο Boies πρόσθεσε ότι η Sony ζητάει την συνεργασία του Twitter έτσι ώστε να μπλοκαριστούν όλα οι λογαριασμοί όπου έχουν διαρρεύσει πληροφορίες.

Η Sony ζήτησε από το Twitter να δώσει τα στοιχεία ενός λογαριασμού όπου μοιραζόταν τέτοιους συνδέσμους.

Ζήτησε επανειλημμένα από το Twitter να δοθούν τα στοιχεία του λογαριασμού: «musician Val Broeksmit” ο οποίος βρίσκεται στο Twitter με λογαριασμό χρήστη @bikinirobotarmy.

To Reddit μπλοκάρει ήδη όσους χρήστες μοιράζονται τέτοιου είδους πληροφορίες, αλλά το Twitter δεν έχει πάρει κάποια επίσημη θέση πάνω στο θέμα αυτό. Οι όροι και προϋποθέσεις του Twitter αναφέρουν ότι απαγορεύεται η δημοσίευση προσωπικών στοιχείων, αυτό όμως δεν αφορά άλλους διαδικτυακούς ιστότοπους όπου οι χρήστες μπορεί να μοιράζονται.

Σε περίπτωση που κινηθεί νομικά η Sony, μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στις πολιτικές των κοινωνικών δικτύων.

Πηγή: The Verge