Το Binding of Isaac είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στο είδος του. Είναι ένα Isometric Roguelike Dungeon Crawler με μεγάλη διάρκεια και αξία επανάληψης. Οι φίλοι αυτών των παιχνιδιών, στην αναζήτησή τους για κάτι καλύτερο ή διαφορετικό, σίγουρα βρήκαν το Rogue Legacy, ένα εξίσου ενδιαφέρον, διασκεδαστικό και μοναδικό Roguevania.

Πριν το Dead Cells, η Cellar Door Games είχε ένα όραμα. Να χτίσει μια κληρονομιά, έναν τίτλο για τον οποίο θα μείνει στην ιστορία. Έτσι, γεννήθηκε το Rogue Legacy, ένα Roguelike Metroidvania που παίρνει πολλές επιρροές από τα Castlevania και άλλους αντίστοιχους τίτλους, αναμειγνύοντας νέα και παλιά συστήματα, και ενδιαφέροντες μηχανισμούς. Κύριος σκοπός του τίτλου είναι να φτάσουμε στο τέλος των διάφορων τυχαίων μπουντρουμιών, να νικήσουμε τέσσερα διαφορετικά αφεντικά, και να φτάσουμε στο τελικό αφεντικό. Κάθε χαρακτήρας που θα χρησιμοποιήσουμε φέρει ένα διαφορετικό χαρακτηριστικό, όπλα, και ικανότητες.

Σε γενικότερα πλαίσια, ο σκοπός, το περιεχόμενο και η γενικότερη υπόσταση του Rogue Legacy είναι γνωστή, κυρίως στους PC Gamers. Έχουμε στην κατοχή μας έναν ιππότη, έναν χαρακτήρα που καλείται να κατατροπώσει τους εχθρούς, να περιπλανηθεί μέσα από κινδύνους, και να φτάσει στο τέλος. Όμως ο δρόμος δεν είναι στρωμμένος με κόκκινα χαλιά αφού κάθε εχθρός προκαλεί μεγάλη ζημια με αποτέλεσμα να πεθαίνουμε εύκολα.

Κάθε φορά που ένας χαρακτήρας πεθαίνει, ο έλεγχος μεταφέρεται σε έναν από τρεις υποψήφιους κληρονόμους που προκύπτουν τυχαία και ο παίκτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ τους. Κάθε απόγονος φέρει μοναδικά χαρακτηριστικά και ικανότητές, συμπεριλαμβανομένων των γενετικών ιδιαιτεροτήτων όπως η τύφλωση σε χρώματα, ή η ύπαρξη ADHD (στην οποία ο παίκτης κινείται ταχύτερα) και ο νανισμός (κατά τον οποίο ο χαρακτήρας είναι μικρός και μπορεί να χωρέσει σε μικρά κενά).

Κατά την εξερεύνηση βρίσκουμε χρυσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση του εξοπλισμού και των ικανοτήτων του ήρωά μας, τα οποία μεταβιβάζονται στους κληρονόμους μας. Ο χρυσός μπορεί να βρεθεί σπάζοντας έπιπλα, ανοίγοντας κασέλες ή νικώντας εχθρούς. Υπάρχουν επίσης διάφορα μπαούλα που είναι κρυμμένα σε ειδικά δωμάτια σε όλο το κάστρο, τα περισσότερα από τα οποία απαιτούν από τον παίκτη να ολοκληρώσει έναν στόχο, όπως να μην βλάψει το δωμάτιο για να ανοίξει.

Η δαπάνη χρυσού στην βάση μας, που εμφανίζεται μετά την επιλογή ενός νέου κληρονόμου, μπορεί να αυξήσει τα στατιστικά στοιχεία, όπως την υγεία και τους μαγικούς πόντους, να ξεκλειδώσει και να αναβαθμίσει νέες τάξεις για τους κληρονόμους μας. Αυτές περιλαμβάνουν μάγους, οι οποίοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν πιο προηγμένα ξόρκια, πολεμιστές, που έχουν μεγαλύτερη δύναμη, και δολοφόνους, που μπορούν να χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές και έχουν αυξημένη πιθανότητα να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά.

Ο χρυσός μπορεί να ξεκλειδώσει και διάφορους Merchants, με τον καθένα να παρέχει τις δικές του υπηρεσίες. Ο σιδεράς μπορεί να χρησιμοποιήσει σχεδιαγράμματα που βρέθηκαν στο κάστρο για να δημιουργήσει νέα πανοπλία και εξοπλισμό για τον παίκτη, βελτιώνοντας τα στατιστικά του. Ομοίως, ο μαγος μπορεί να χρησιμοποιήσει Runes που βρίσκονται στα μπαούλα για να προσφέρει βελτιώσεις, ξεκλειδίζοντας πρόσθετες ικανότητες όπως διπλό άλμα. Τέλος, ο αρχιτέκτονας μπορεί να κλειδώσει την μορφολογία του κάστρου που επισκεφθήκαμε πριν πεθάνουμε έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί τυχαία ένα νέο, με αντάλλαγμα ένα ποσοστό του χρυσού που μαζέψαμε.

Η πρόοδος στο κάστρο συνοδεύεται από ένα κατάλληλα δημιουργημένο σύστημα, με κάθε δωμάτιο να περιέχει εχθρούς και παγίδες σωστά τοποθετημένους που προκαλούν και δέχονται μεγαλύτερη ζημιά σε μεγαλύτερα επίπεδα. Φυσικά, μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες με την πρώτη φορά που θα παίξουμε, αλλά όλη η μαγεία βρίσκεται στην επανάληψη, στα λάθη που θα κάνουμε και τα μαθήματα που θα λάβουμε από αυτά. Το επίπεδο δυσκολίας και προκλήσεων μετατρέπουν το Rogue Legacy σε ένα συναρπαστικό και διασκεδαστικό platformer με προσεγμένο χειρισμό, ένταση και δράση. Η αποφυγή των παγίδων και η σωστή αντεπίθεση έχουν ως αποτέλεσμα μια ευχάριστη αίσθηση που θα φανεί στην πορεία, μιας και ενδεχομένως να δαπανήσουμε δεκάδες ώρες προσπαθώντας να ολοκληρώσουμε τις δοκιμασίες του κάστρου.

Το Rogue Legacy είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό, χαριτωμένο Roguevania. Οι εχθροί του που ποικίλουν από ζόμπι, σκελετούς και πλάσματα βγαλμένα από ιστορίες τρόμου, και τα περιβάλλοντα που παραπέμπουν σε μια πιο ποικιλόχρωμα και θεματικά μέρη όπως νεκροταφεία, κήπους και δάση.

Η κυκλοφορία του στην κονσόλα της Nintendo φέρνει την Definitive εμπειρία στα χέρια μας. Όλες οι αλλαγές και οι προσθήκες της PC έκδοσης, μαζί με νέα αφεντικά, νέα traits, νέες κλάσεις, 28 νέους τύπους δωματίων και αλλαγές έχουν καταφέρει να αλλάξουν το επίπεδο δυσκολίας διατηρώντας το σε φυσιολογικά πλαίσια.

Rogue Legacy’s console/handheld debut is the best version of the game to date. It incorporates all the changes that have been made to the PC original over the last year; most notably the boss remixes (unlocked as each is defeated), four new traits, a new secret class, 28 new rooms and a number of balance tweaks to smooth out the difficulty. Στον πυρήνα του, το παιχνίδι δεν έχει αλλάξει ριζικά, αλλά έχει επεκταθεί και βελτιωθεί αισθητά. Έχει έναν σταθερό ρυθμό και διασκεδαστικό gameplay. Και όλα αυτά διαφαίνονται είτε παίζουμε σε Portable, είτε σε Docked Mode μιας και τρέχει σε 60fps σταθερά χωρίς προβλήματα.

Με το Dead Cells να έχει εντυπωσιάσει όλη την κοινότητα της Nintendo, η συλλογή του Switch εμπλουτίζεται με το Rogue Legacy που έρχεται να αγκαλιάσει για άλλη μια φορά αυτό το είδος παιχνιδιών, αλλά και να προσφέρει μια ακόμα απαιτητική περιπέτεια. ‘Εχει μεγάλη διάρκεια, καταπληκτικό gameplay, και εκατοντάδες λόγους για να παίζουμε. Η αυξημένη δυσκολία, η ενδιαφέρουσα ιστορία και οι καλοφτιαγμένοι RPG μηχανισμοί θα εντυπωσιάσουν τους παίκτες που ζητάνε το κάτι παραπάνω από τα παιχνίδια τους.

Rogue Legacy - Nintendo Switch Port Review [Alt-tab Galaxy]
ΙΣΤΟΡΙΑ7.5
GAMEPLAY9
ΓΡΑΦΙΚΑ8.5
ΑΠΟΔΟΣΗ9
ΔΙΑΡΚΕΙΑ9
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ9
9Πολύ καλό
Reader Rating: (0 Votes)
0.0