Λίγο πριν το τουρνουά Hearthstone της ΔΕΘ, καθίσαμε και μιλήσαμε με το νέο απόκτημα της Team Refuse, τον Genjei!

Μάνος Χαρίσκος: Ας αρχίσουμε από τα τυπικά! Για συστήσου στους αναγνώστες μας! Πόσο καιρό ασχολείσαι με το Hearthstone? Τι background έχεις από card games και τι από video games?

Refuse Genjei: Καλησπέρα, ονομάζομαι Πάνος Τσιούτας ή αλλιώς Genjei. Τυπικά ασχολούμαι με το Ηearthstone από τον Νοέμβριο που πήρα closed beta key αλλά ουσιαστικά ξεκίνησα να παίζω αρχές Ιανουαρίου. Γενικά με card games ασχολούμαι από το 1999 όπου και ξεκίνησα το Μagic the Gathering με αρκετές επιτυχίες! Με videogames πάντα ασχολιόμουν από πολύ μικρός, το πραγματικό λιώσιμο το έχω κάνει σε 2 games: Heroes of Might and Magic IV και League of Legends, με maximum rank achieved Diamond V.


Μ.Χ.: Σύντομα θα συμμετάσχεις στο τουρνουά της ΔΕΘ. Σε τι επίπεδο βρίσκεις τους Έλληνες παίκτες και πόσο αισιόδοξος είσαι για τον εαυτό σου?

Genjei: Το επίπεδο στην Ελλάδα έχει αυξηθεί δραματικά το τελευταίο εξάμηνο με πολλούς Έλληνες να δίνουν το παρών δυναμικά και στο ladder αλλά και σε online tournaments. Βασικό είναι επίσης το ότι έχουν δημιουργηθεί αρκετές high profile ομάδες, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε αρκετούς ήδη καλούς παίκτες να ασχοληθούν ακόμα περισσότερο και να γίνουν ακόμα πιο ανταγωνιστικοί. Όσον αφορά εμένα, στη ΔΕΘ θα πάω με την ψυχολογία που πάω σε κάθε τουρνουά, με λίγα λόγια αντιμετωπίζοντας κάθε match σαν τελικό, δεν υπάρχει περιθώριο ήττας.


Μ.Χ.: Πιστεύεις ότι η Blizzard «κόβει τα φτερά” σε αρκετούς παίκτες με το να μην επιτρέπει σε συγκεκριμένες χώρες να πάρουν μέρος στη Blizzcon? Ποια είναι η γνώμη σου γι αυτό το θέμα γενικότερα? Θα σε ενδιέφερε να πάρεις μέρος σε ένα τέτοιο τουρνουά ή αρκείσαι με άλλα «μικρότερα” ίσως τουρνουά?

Genjei: Σίγουρα μία τέτοια απαγόρευση έφερε δυσαρέσκεια σε πολλούς παίκτες, ειδικά τους καλούς, αλλά πιστεύω πως δεν επηρέασε τόσο πολύ όποιον ήθελε έτσι κι αλλιώς να παίξει λίγο πιο επαγγελματικά Ηearthstone. Η γνώμη μου είναι όπως των περισσότερων πιστεύω, πως πρόκειται για μεγάλη αδικία, αν και ευελπιστώ πως από του χρόνου τα πράγματα θα είναι αλλιώς.


M.X.: Τι decks πιστεύεις θα δούμε περισσότερο? Συμφωνείς με αυτό που λένε πολλοί pro players για το ότι θα δούμε «μυστικά” decks τα οποία θα αλλάξουν το meta?

Genjei: Στο ladder, πάντα θα βλέπουμε πολλά rush decks που παίζουν οι περισσότεροι για να προλάβουν να πάνε legend πριν τελειώσει το κάθε season αλλά και midrange/control decks που έχουν τα tools να αντιμετωπίσουν τα rush. Εδώ γενικά οι περισσότερες λίστες είναι copy/paste. Σε tournament level όμως, οι περισσότεροι κατεβάζουν δικές τους λίστες tuned για να αντιμετωπίσουν ένα μικρότερο field αντιπάλων. Αυτό πιστεύω πως θα δούμε και στο Blizzcon, χωρίς όμως μεγάλες διαφορές από τις ήδη υπάρχουσες λίστες.


M.X.: Μίλησε μας για την επιλογή σου να παίξεις για την Team Refuse. Τι αντίκτυπο έχει για έναν επαγγελματία παίκτη να παίζει για έναν οργανισμό? Πως τον επηρεάζει?

Genjei: Η επιλογή μου να πάω στην Team Refuse ήταν δύσκολη για μένα καθώς είχα δεθεί αρκετά με την προηγούμενη ομάδα μου, αλλά όταν σου κάνει πρόταση μία από τις μεγαλύτερες ομάδες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης, τότε δε χωράνε αμφιβολίες σχετικά με το τι πρέπει να κάνεις. Σίγουρα τώρα οι απαιτήσεις είναι πολύ περισσότερες, όχι μόνο στον παικτικό τομέα , αλλά και ως επαγγελματίας εκπρόσωπος των χορηγών της ομάδας. Για μένα ήταν το πρώτο βήμα στην competitive και professional σκηνή οπότε δεν μπορεί να λείψει το άγχος αλλά ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της ομάδας, και γιατί όχι, να τις ξεπεράσω!


M.X.: Ποιο είναι το αγαπημένο σου class και γιατί?

Genjei: Ο Druid ήταν το πρώτο class που αγάπησα επιτόπου και ποτέ δεν τον παράτησα, κι ας υπήρχαν περίοδοι που ήταν τελείως unplayable (ειδικά στο ladder)!


M.X.:Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ένας παίκτης για να παίξει πιο competitive?

Genjei: Για να παίξει κάποιος πιο competitive θέλει πολλές ώρες καθημερινά practice στο ladder αλλά και με γνωστούς παίκτες που ξέρεις πως είναι καλοί στο game. Πέρα από αυτό, χρειάζεται ένα ειδικό mindset, δηλαδή να έχεις συμφιλιωθεί με την ιδέα πως θα πρέπει να θυσιάσεις και κάποιες ώρες από την προσωπική σου ζωή για να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις του competitive play. Και πάντα πρέπει να θυμάσαι πως για να γίνεις καλύτερος, πρέπει πρώτα να μάθεις από τα λάθη σου, με λίγα λόγια, όχι μόνο να αποδέχεσαι την ήττα σου, αλλά να ψάχνεις γιατί έχασες και τι θα μπορούσες να είχες κάνει αλλιώς για να είναι το αποτέλεσμα διαφορετικό!


M.X.: Updates όπως το Curse of Naxxramas είναι αρκετά για να ανανεώνουν το ενδιαφέρον των παικτών ή θα ήθελες να δεις και κάτι παραπάνω?

Genjei: Το Curse of Naxxramas ανανέωσε πολύ το game καθώς είχε μείνει στάσιμο για πολύ καιρό και βλέπουμε πως πολλές κάρτες παίζουν και σε casual αλλά και σε competitive decks. Πιστεύω όμως πως το card pool είναι αρκετά μικρό ακόμα και περιμένω πως και πως τις νέες 100 κάρτες που έχουν ανακοινώσει πως ετοιμάζουν!


M.X.: Σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σου! Έχεις κάποια τελευταία λόγια ή ευχαριστίες?

Genjei: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκο «Airborner” Κωνσταντόπουλο, CEO της Team Refuse, που μου έδωσε την ευκαιρία να μπορώ να παίξω επαγγελματικά, τους χορηγούς της ομάδας που αμέσως με προμήθευσαν με το απαραίτητο υλικό καθώς και τον γνωστό σε όλους «Logan”, που δέχτηκε να τον «ζαλίζω” για την υπόλοιπη διάρκεια του συμβολαίου. Επίσης, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους επικεφαλείς του προηγούμενου team μου, Γιώργο «Gio” Καραμπίνη και Στέλιο «Aka” Μαμουτζή, των οποίων η βοήθεια τους τελευταίους μήνες ήταν καθοριστική στην εξέλιξή μου ως παίκτη!