Απ’οτι φαίνεται όλο και περισσότερες εταιρίες θέλουν να μπουν στον κόσμο του VR και να πάρουν ένα κομμάτι από την πίτα του μελλοντικού gaming. Αυτήν την φορά και η Razer στο παιχνίδι αφού παρουσίασε το δικό της VR Headset στην CES.

7NWhQkZ[1]

Σύμφωνα με το Gizmodo Το συγκεκριμένο headset ονομάζεται OSVR (Open Source Virtual Reality), μοιάζει έντονα με το Oculus Dev Kit και όπως είναι λογικό μοιράζεται τις τεχνολογίες του. Ο CEO της Razer Min-Liang δεν θεωρεί ότι είναι ένα ανταγωνιστικό προϊόν του Oculus Rift άλλα ουσιαστικά βοηθάει στην ίδια προσπάθεια από την άποψη ότι είναι open source, έχει χαμηλότερη τιμή και ουσιαστικά οι developers δεν χρειάζεται να το αγοράσουν για να δημιουργήσουν με το SDK του.

Τα χαρακτηριστικά του OSVR εμπεριέχουν μια 1080 οθόνη στις 5.5 ίντσες με μονάχα 60hz υποστήριξη σε σχέση με τα 75 του DK2 και custom βελτιωμένους φακούς όπου μας παρέχουν δυνατότητα ρύθμισης εστίασης με 2 ειδικά περιστρεφόμενα knobs. Δυστυχώς στην θέση του motion tracking δεν έχουμε την ακρίβεια της Infrared κάμερας όπως στην περίπτωση του Oculus development kit 2 άλλα ένα απλό accelerometer.

Σίγουρα καλό είναι να έχουμε ανταγωνισμό και ιδιαίτερα όταν τα dev kits της Oculus έχουν limited κομμάτια μια παραπάνω λύση θα δώσει την δυνατότητα να εξελιχθεί πιο γρήγορα το game development για τέτοιες συσκευές. Η τιμή που φημολογείται στα 200 δολάρια είναι επίσης άλλο ένα συν και φυσικά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και την Open source φύση της συσκευής.