Το έτος 2014 έφερε την εξέλιξη στα μηχανικά πληκτρολόγια και εκτός αυτού έκανε διάσημα τα RGB (RedGreenBlue) backlit keys τα οποία μπορούν να παράγουν μερικά εκατομμύρια χρώματα. Μια προσπάθεια από αυτές έρχεται από την Razer με το BlackWidow Chroma το οποίο φιλοξενεί και τα δικά της μηχανικά πλήκτρα. Ο λόγος που η Razer επιλέγει τα δικά της μηχανικά πλήκτρα είναι γιατί θέλει να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα χαρακτηριστικά που παρέχουν τα switches.

Εκεί που το πληκτρολόγιο κάνει την διαφορά, σε σχέση με όλα τα άλλα, είναι πως τα κουμπιά της Razer έχουν περισσότερη ζωή σε κάθε πλήκτρο, κάτι που μεταφράζεται σε 60εκ πατήματα έναντι των 50εκ που μας δίνουν τα κουμπιά της εταιρία MX Cherry (Σύμφωνα πάντα με την Razer). Ταυτόχρονα το κάθε πλήκτρο προσφέρει 16.8 εκατομμύρια χρώματα και μπορείτε να τα ρυθμίσετε όπως θέλετε, δημιουργώντας διαφορετικά προφίλ για κάθε παιχνίδι. Να αναφέρουμε επίσης πως τα χαρακτηριστικά των κουμπιών μας δίνουν σχεδόν την ίδια αίσθηση στον ήχο άλλα και στην πληκτρολόγηση με τα μπλε κουμπιά της εταιρία MX Cherry που προορίζονται πιο πολύ για typing αντί για gaming.

Πριν περάσουμε στις εικόνες όπου και θα τις αφήσουμε για το τέλος να αναφέρουμε πως το πληκτρολόγιο έρχεται με 5 Macro Keys όπου μπορείτε να τα προγραμματίσετε για να ανοίγετε προγράμματα την ώρα που δεν παίζετε παιχνίδια άλλα και για διάφορες ρυθμίσεις μέσα στα ίδια τα παιχνίδια. Από Fuction keys το πληκτρολόγιο διαθέτει media control Keys – έλεγχο για την φωτεινότητα – gaming mode και sleep mode.

Στα δεξιά του πληκτρολογίου από στα πλάγια θα δείτε υποδοχές για mic/headset jack άλλα και USB που θα πρέπει να τα συνδέσετε στον υπολογιστή για να λειτουργήσουν, στην ουσία είναι κάτι σαν προέκταση για μεγαλύτερη αμεσότητα και λιγότερο απαιτητικό cable management. Η επιφάνεια του Chroma είναι καλυμμένη από ματ καουτσούκ το οποίο παρέχει καλή αίσθηση άλλα ταυτόχρονα έχει την παρενέργεια να αφήνει εύκολα σημάδια αν τα χέρια μας δεν είναι στεγνά. Το καλώδιο του είναι πλήρως sleeved άλλα δυστυχώς όπως και κάθε πληκτρολόγιο της Razer δεν προσφέρει κάποιο palm rest για τους καρπούς μας.

Τα χαρακτηριστικά που μας δίνει η Razer για το Blackwidow Chrome

 • Νέα Μηχανικά πλήκτρα κατασκευασμένα από την Razer
 • Προγραμματιζόμενα 16,8 εκ χρώματα
 • Πάνω από 60εκ. πιέσεις ανά πλήκτρο
 • Πρόγραμμα Razer Synapse
 • 5 Macro Keys
 • Προέκταση USB
 • Προέκταση mic/audio
 • Sleeved Cable
 • Gaming Mode
 • 1000Hz Ultrapolling
 • Διαστάσεις 475mm/171mm/39mm
 • Βάρος 1.5KG

Παρακάτω θα δείτε μερικές εικόνες από το πακετάρισμα του πληκτρολογίου μαζί με τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται πάνω σε αυτό ενώ θα δείτε και μια εγκοπή στα πλήκτρα για να μπορούμε να δοκιμάσουμε την αίσθηση πριν αγοράσουμε το πληκτρολόγιο.

 

Στην συνέχεια βλέπουμε πως μέσα στο πακέτο βρίσκουμε το πληκτρολόγιο και τα χαρτικά που μας δίνει η Razer.

 

Εστιάζοντας στο πληκτρολόγιο θα προσέξετε της πλαϊνές υποδοχές για την προέκταση USB που μας δίνει την δυνατότητα και για τα 2 mic/audio jack ενώ θα δείτε και τα Macro Keys στα αριστερά που μπορείτε να τα προγραμματίσετε όπως εσείς θέλετε.

Στο κάτω μέρος του πληκτρολογίου θα δείτε το label και τα ποδαράκια που μας δίνουν την δυνατότητα να σηκώσουμε το πληκτρολόγιο. Εδώ θα ήθελα να αναφέρω πως και χωρίς να σηκώσουμε τα ποδαράκια, το πληκτρολόγιο έχει την τέλεια γωνία για τα χέρια μας.
Και τέλος 2 εικόνες από τα βύσματα που πρέπει να συνδέσετε με το PC σας για να λειτουργήσει το πληκτρολόγιο του και οι πλαϊνές προεκτάσεις του.

Πέρα από το Hardware του Blackwidow Chroma αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι το εξαιρετικό Razer Synapse App δίνοντάς μας την δυνατότητα να διαμορφώσουμε το πληκτρολόγιο στης ανάγκες μας. Στις τελευταίες εικόνες θα δείτε της καρτέλες που έχει το Synapse και τι μπορείτε να κάνετε στην κάθε μια από αυτές. Εκτός από το να αλλάζετε τα χρώματα η Razer έχει εξασφαλίσει να μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για να προσαρμόσουμε όχι μόνο τα Macro keys άλλα οποιοδήποτε κουμπί στις ανάγκες μας.

Ένα από τα μοναδικά άλλα όχι και τόσο σημαντικά χαρακτηριστικά που παρέχει το Synapse είναι η δυνατότητα καταγραφής των κινήσεων του παίκτη στα διάφορα games που χρησιμοποιεί, στην ουσία η razer θέλει να μας δείξει τον τρόπο που παίζουμε κάθε παιχνίδι για να μπορούμε να βελτιώσουμε τα λάθη μας. Επίσης είναι σημαντικό να αναφέρουμε για τους Razer Enthusiasts πως το Synapse φιλοξενεί όλα της τα προϊόντα, δηλαδή αν έχετε ποντίκι πληκτρολόγιο και ακουστικά της Razer μπορείτε να τα διαχειριστείτε ταυτόχρονα από το ίδιο πρόγραμμα χωρίς να χρειάζεστε διαφορετικά προγράμματα που καθυστερούν το bootime του PC σας.

Αυτό που με εντυπωσίασε είναι οι δυνατότητες του Synapse, ιδιαίτερα στον τομέα του backlighting με τους άπειρους συνδυασμούς χρωμάτων που μπορούμε να δημιουργήσουμε. Για παράδειγμα μπορούμε να θέσουμε τα Makro Keys και τα F Keys στην ρύθμιση Wave και να έχουμε τα πλήκτρα σε Static, πραγματικά ότι περάσει από την φαντασία μας. Εκτός αυτού όμως πιστεύω ότι η Razer από την στιγμή που μπήκε στην διαδικασία να σχεδιάσει τα δικά της switches έπρεπε να κοιτάξει και λίγο τον θόρυβο, ο θόρυβος των πλήκτρων μπορεί να κουράσει, ιδιαίτερα τα άτομα που βρίσκονται κοντά στον χώρο μας. Πρόσθετα θεωρώ ότι η επόμενη έκδοση του πληκτρολογίου πρέπει να έρθει με Palm rest.

Η τιμή του στην Ελλάδα κυμαίνεται περίπου στα 165 Ευρώ και έρχεται με δύο χρόνια Εγγύηση.