Η Bluehole και η PUBG Corps ανακοίνωσαν πως το PUBG loot box system θα αλλάξει ριζικά, με τα κλειδωμένα κιβώτια να αφαιρούνται τελείως από το παιχνίδι. Τα κιβώτια αυτά χρειάζονταν πάντα ένα κλειδί για να τα ξεκλειδώσουμε με την διαφορά ότι θα έπρεπε να τα έχουμε αγοράσει με πραγματικά χρήματα και συγκεκριμένα με 2.5€. Σύμφωνα με τις εταιρείες όμως, από τις 18 Δεκεμβρίου αφαιρούνται από το παιχνίδι μια και καλή. 

Πλέον, το περιεχόμενο των κιβωτίων θα μπορεί να ξεκλειδωθεί με τα PUBG’s BPs, τα οποία μαζεύουμε απλά παίζοντας το παιχνίδι. Οι αλλαγές αυτές εξηγούνται μέσω του αντίστοιχου Dev Letter στο site του PUBG https://www.pubg.com/2019/11/14/dev-letter-improving-crate-content/ 

Η αξία του εμπορεύσιμου loot box του PUBG καθορίζεται αποκλειστικά από τους χρήστες και η απόκτηση αντικειμένων μέσω της αγοράς ή η πώλησή τους είναι επίσης μέρος της εμπειρίας του PUBG. Ωστόσο, η αξία των κλειδωμένων κιβωτίων είναι πολύ χαμηλή μεταξύ άλλων στοιχείων του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι τα πληρωμένα κιβώτια δεν είναι μια ελκυστική ανταμοιβή για τους παίκτες, καθιστώντας την εμπειρία απόκτησης ενός κλειδωμένου κλουβιού λιγότερο ευχάριστη.

Έχουμε σκεφτεί προσεκτικά αυτό το θέμα και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αποφεύγουμε τα μοντέλα των εσόδων που δεν ικανοποιούν τους παίκτες, ειδικά εάν περιλαμβάνουν ένα χαμηλό ποσοστό επιτυχίας. Θα συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο, όπου είναι δυνατόν, για να προσφέρουμε πιο συναρπαστική αξία για τα χρήματα που επιλέγετε να ξοδέψετε μαζί μας.

Όσο για τις αλλαγές των κιβωτίων, θα περιλαμβάνονται περισσότερα επιθυμητά skins, καθώς και AR category skins που θα προσαρμοστούν για όλες τις κατηγορίες των κιβωτίων. Εν τω μεταξύ, η συνολική ποιότητα έχει βελτιωθεί και η πιθανότητα να λάβουμε crates έχει αυξηθεί κατά 20%.