Η Cooler Master Hyper 212 EVO, είναι η διάδοχος της πασίγνωστης ψήκτρας Hyper 212 Plus, μια ψήκτρα που συνεχίζει να διατηρεί την ισορροπία μεταξύ performance και θορύβου σε χαμηλές αλλά και υψηλές ταχύτητες του ανεμιστήρα.

Η Hyper 212 EVO διαθέτει 4 Heat Pipes τα οποία λειτουργούν με το Continuous Direct Contact (CDC) feature. Δηλαδή, σε αντίθεση με την Hyper 212 Plus, τα heat pipes ενώνονται πριν φτάσουν στην βάση του Cooler. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργεί έναν χώρο ο οποίος χρησιμοποιείται για να πέσει πιο γρήγορα η θερμοκρασία.

Ένα θετικό της στοιχείο είναι πως το mounting plate υποστηρίζει όλα τα τελευταία sockets και από το intel άλλα και από το AMD στρατόπεδο.

Από Intel Socket: 1150, 1155, 1156, 1366, 775
Και από AMD Socket: AM2, AM2+, AM3, AM3+, και FM1

Η εγκατάσταση του είναι ιδιαιτέρα εύκολη. Απλά κουμπώνετε πίσω από την μητρική το κάτω μέρος του mounting plate, μετά το πάνω, βάζετε thermal paste, βιδώνετε το Heatsink στο mounting plate, τοποθετείτε τον ανεμιστήρα και τον συνδέετε στην μητρική. Simple as that, 10 λεπτά διαδικασία. Το Thermal paste διατίθεται με την ψήκτρα οπότε δεν θα χρειαστεί να ξοδευτείτε ούτε εκεί.

Επίσης τα fan blades που έχει το 120mm fan που διατίθεται με το cooler έχουν ένα σχήμα κύματος για καλύτερο airflow. Να προσθέσω επίσης ότι το fan αλλάζει εύκολα για κάποιον θα θα ήθελε να το αλλάξει και υπάρχει και η δυνατότητα εγκατάστασης δεύτερου ανεμιστήρα 120mm για παραπάνω airflow.

Η εγκατάσταση δεύτερου ανεμιστήρα θα μειώσει τη θερμοκρασία του CPU 1-5°C MAX.

 

Το κουτί που θα φιλοξενήσει την Cooler Master Hyper 212 EVO πρέπει να έχει ένα άλφα μέγεθος διότι οι διαστάσεις της είναι σχετικά μεγάλες. Επίσης, το βάρος της είναι 580 γραμμάρια χωρίς τοn ανεμιστήρα.

Διαστάσεις (με fan): 120 x 77 x158.5

Το heatsink και η βάση του είναι φτιαγμένα από αλουμίνιο και χαλκό.

Με το Stock cooler του intel core i5 2500@ 3.3GHz μου, είχα 40°C στα 1400 rpm, idle. Ενώ με ανοιχτό GTA V η θερμοκρασία έφτανε ακόμα και τους 90°C με fan speed στα 2500 rpm.

Από την άλλη, μόλις εγκατέστησα την Hyper 212 EVO οι θερμοκρασίες έπεσαν στους 28°C με το fan speed να τρέχει στα 1250 rpm με το PC idle. Τώρα σε full load, πάλι με GTA V ανοιχτό, οι θερμοκρασίες δεν ξεπέρναγαν τους 47°C, rpm στα 1525.
(Βλέπε εικόνα)


Να αναφέρω ότι το δωμάτιο μου είναι αρκετά ζεστό. Και στις 2 περιπτώσεις η θερμοκρασία δωματίου ήταν στους 22°C.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην εικόνα από το πλαϊνό μέρος του κουτιού .

Και τέλος αυτό που μας καίει περισσότερο είναι το κόστος μιας τέτοιας ψήκτρας. Η Cooler Master Hyper 212 EVO θα σας κοστίσει γύρω στα 30 ευρώ στα μαγαζιά της Αθήνας.