Αυτός δεν είναι άλλος από τον Phil Rogers που δούλευε για 21 χρόνια για ATI και AMD. Μάλιστα ο Phil δεν ανέλαβε μια απλή θέση στο ρόστερ της Nvidia, αλλά φαίνεται πως έγινε έμπιστος από την πρώτη στιγμή στο πράσινο στρατόπεδο όπου και θα αναλάβει τις ευθύνες του Chief Software architect (Βασικού αρχιτέκτονα λογισμικού).

Ο Phil Rogers ήταν μέλος της ΑΤΙ πριν καν ενσωματωθεί η εταιρία αυτή στην τεχνολογική δύναμη της AMD. Όντας πολύ ενεργός τα τελευταία χρόνια αλλά και βοηθώντας τους συνεργάτες του να δημιουργήσουν ένα ισχυρό λογισμικό για το hardware της AMD, ο Phil Rogers αναλάμβανε παράλληλα να κάνει ανακοινώσεις αλλά και παρουσιάσεις σε δημοσιογράφους, τεχνολογικούς συνεργάτες κλπ.

amd_nvidia

Επιπρόσθετα θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς ανθρώπους πίσω από την ανάπτυξη του HSA (Heterogeneous System Architecture) που δίνει την δυνατότητα στους επεξεργαστές των GPU αλλά και γενικότερα των επεξεργαστών να λειτουργούν και να χρησιμοποιούν την shared memory του υπολογιστή. Αυτό έχει επίσης την δυνατότητα να «ξεκλειδώσει» μεγάλο μέρος απόδοσης του Hardware και να αποκλείει το ενδεχόμενο για Bottleneck.

Τέλος καλό είναι να θυμηθούμε μια παρόμοια κατάσταση στην οποία βρέθηκε άλλο ένα πρώην μέλος της AMD, τον Jim Keller, που τελειώνοντας το project και την εργασία του πάνω στους Next-Gen Zen επεξεργαστές, αποχώρησε και αυτός από την AMD.