Οverwatch 2 | Καταργείται το Hero Mastery Gauntlet PvE Mode

Η Blizzard ανακοίνωσε πως σταματάει το Hero Mastery Gauntlet PvE Mode από το Overwatch 2 τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του, αναφέροντας ότι «δεν έχει απήχηση στους παίκτες».

Η λειτουργία δεν θα είναι διαθέσιμη από την 11η Season στις 18 Ιουνίου και οι παίκτες πρέπει μέχρι τότε να ολοκληρώσουν τα Lifetime Challenges και να διαγωνιστούν στους Top 500 leaderboard αν θέλουν τα rewards.

Η απόφαση ήρθε αφού η Blizzard αξιολόγησε διάφορους τρόπους παιχνιδιού με βάση την αφοσίωση των παικτών, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το Hero Mastery Gauntlet δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες. Παρόλα αυτά, τα ατομικά Hero Mastery Solo Tutorials θα παραμείνουν διαθέσιμα, με περισσότερα που θα παρουσιαστούν στις επόμενες σεζόν.

Δύσκολο να αναρωτηθούμε γιατί δεν υπήρχε απήχηση στους παίκτες μιας και δεν ήταν το PvE περιεχόμενο που θέλαμε πραγματικά. Το αναμενόμενο Hero Mode καταργήθηκε το 2023 λόγω ανεπαρκούς προόδου ανάπτυξης και όλο το περιεχόμενο PvE αναφέρθηκε ότι καταργήθηκε νωρίτερα αυτό το έτος λόγω κακών πωλήσεων, με αποτέλεσμα να δοθεί έμφαση στο PvP κομμάτι. Παρά αυτές τις αποτυχίες, η Blizzard πρόσθεσε το Hero Mastery Gauntlet τον Μάρτιο, ένα co-op mode με gameplay τύπου tower Defense, το οποίο τελικά απέτυχε να κερδίσει την αποδοχή.

Καθώς η φήμη του Overwatch έχει μειωθεί αισθητά, η Blizzard συνεχίζει να πειραματίζεται με νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης προσθήκης ενός νέου Hero με το όνομα Venture, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το ενδιαφέρον των παικτών.