Ολοκληρώθηκε το αναδιαρθρωτικό πλάνο της Embracer Group

Ο Όμιλος Embracer, όπως είναι γνωστό, προχώρησε από την περασμένη χρονιά σε σημαντική μείωση του προσωπικού του, μειώνοντας το εργατικό του δυναμικό κατά 4.532 υπαλλήλους, κλείνοντας 44 στούντιο και ακυρώνοντας 80 υπό ανάπτυξη έργα. Αυτή η αναδιάρθρωση, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του προηγούμενου έτους μετά από πολλές εξαγορές, επηρεάστηκε από την κατάρρευση μιας προτεινόμενης συνεργασίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Savvy Games της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Lars Wingefors ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης έχει πλέον «ολοκληρωθεί με επιτυχία», με στόχο να δημιουργήσει μια ισχυρότερη βάση για κερδοφορία και μακροπρόθεσμη αξία. Παρά αυτά τα μέτρα, η εταιρεία παρουσίασε πτώση 10 τοις εκατό στις πωλήσεις λόγω της απώλειας στούντιο και της υποαπόδοσης ορισμένων τίτλων, αν και ορισμένες εκδόσεις, όπως η συλλογή Tomb Raider remastered, ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Κοιτάζοντας στο μέλλον, η Embracer σχεδιάζει να κυκλοφορήσει πάνω από 70 παιχνίδια το επόμενο οικονομικό έτος, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών τίτλων όπως Kingdom Come: Deliverance 2, Killing Floor 3 και Titan Quest 2. Η εταιρεία θα χωριστεί επίσης σε τρεις διακριτές οντότητες: Asmodee Group, Coffee Stain and Friends, και Middle-earth Enterprises and Friends, το καθένα με σαφή στρατηγική και εστίαση.

O Wingefors παραμένει αισιόδοξoς, πιστεύοντας ότι η αναδιάρθρωση θα οδηγήσει σε βελτιωμένη λειτουργική αποτελεσματικότητα και κατανομή κεφαλαίων. Παρά την κριτική για τη στρατηγική εξαγορών της Embracer και τις σημαντικές απολύσεις, η ηγεσία έχει δεσμευτεί να προσανατολιστεί προς ένα πιο σταθερό και κερδοφόρο μέλλον.

Να θυμίσουμε πως σε ολόκληρο τον κλάδο, οι απολύσεις έχουν ξεπεράσει τις 10.000 φέτος.