Το Cyberpunk 2077 είναι ένα από τα πιο αναμενόμενα παιχνίδια του 2020 και νιώθουμε πως οι μέρες μέχρι την κυκλοφορία του περνάνε πολύ αργά. Μέχρι τότε όμως πολλοί από εμάς θα έχουν μαζέψει λεφτά και εξοπλισμό για να μπορέσουν να απολαύσουν τον τίτλο στην καλύτερή του εμφάνιση – ή ίσως και όχι. Μέχρι τότε όμως, η CD Projekt RED συνεχίζει να μας προμηθεύει με νέες πληροφορίες και εικόνες για το παιχνίδι.

Σε μερικές νέες δηλώσεις του στο USGamer, ο παραγωγός του παιχνιδιού Richard Borzymowski αποκάλυψε πως θα υπάρχουν στιγμές που θα έχουμε προβλήματα με τον νόμο. Βέβαια, θα μπορούμε να περιορίζουμε το ρίσκο και τα αρνητικά αποτελέσμα, αν φυσικά είμαστε ικανοί να κρίνουμε το που θα πρέπει να είμαστε «άτακτοι».

Η Night City, η βασική πόλη του παιχνιδιού, χωρίζεται σε τομείς και γειτονιές με μερικές από αυτές να είναι εξαιρετικά πλούσιες, και άλλες όχι τόσο. Πιο συγκεκριμένα, το κέντρο της πόλης θεωρείται η πλουσιότερη τοποθεσή, με την Japantown να ακολουθεί. Η περιοχή της Pacifica όμως, ως μια από τις φτωχότερες, είναι το κατάλληλο έδαφος για τις παράνομες δραστηριότητές μας.

Στην Pacifica (σε μια από τις φτωχότερες περιοχές) θα μπορούσατε να πυροβολήσετε κάποιον, και αν δεν σας έβλεπε κανείς τότε δεν θα είχατε πρόβλημα. Αν όμως βρισκόσασταν στο Κέντρο της πόλης τότε ο νόμος θα σας κηνυγούσε. Και αυτό γιατί οι περιπολίες είναι πολύ πιο συχνές εκεί. Το πλήθος θα αντιδρά και θα ντύνεται διαφορετικά. Μπορεί να ακούτε περισσότερες γλώσσες, όπως για παράδειγμα Ιαπωνικά, μιας και οι Ιάπωνες θεωρούνται ως μια από τις αριστοκρατικές φυλές.

[Αν έρθετε αντιμέτωποι με τον νόμο] οι επιλογές σας είναι να φύγετε από το τόπο του εγκλήματος, να τους πολεμήσετε και μετά να ξεφύγετε, ή να τους πολεμήσετε μέχρι να πεθάνετε.

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται πως το GTA έχει επηρεάσει αρκετά και το Cyberpunk 2077 αφού η εν λόγω λογική είναι επικρατέστερη στο παιχνίδι-επιτυχία της Rockstar. Στην τελική, μπορεί να έχουμε δυνατά όπλα ή εξοπλισμό για να αντιμετωπίσουμε τους αστυνομικούς και τα άλλα σώματα της τάξης, αλλά το ατελείωτο προσωπικό τους θα μας οδηγήσει σε βέβαιο θάνατο.

Το Cyberpunk 2077 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου 2020.