Μια Γαλλική ομάδα εκδοτών, οπού αποτελείται με αρκετά γνωστά ονόματα όπως Microsoft, Google κ.α, σχεδιάζει να μηνύσει τους προγραμματιστές του Adblock Plus (λογισμικό το οποίο αποκλείει τις διαφημίσεις).

Ολοένα και αυξάνεται η δημοτικότητα των λογισμικών τα οποία αποκόπτουν τις διαφημίσεις. Το Adblock Plus είναι ένα παράδειγμα το πώς μια τέτοια εφαρμογή μπορεί να γνωρίσει τέτοια επιτυχία.

abp

abp

Αυτήν την στιγμή, το Adblock Plus έχει 5 εκατομμύρια χρήστες μόνο στην Γαλλία, 2 εκατομμύρια στο Ηνωμένο Βασίλειο και 1.5 εκατομμύριο στην Ισπανία. Σύμφωνα με τα στατιστικά της Times of India, υπάρχουν πάνω από 144 εκατομμύρια χρήστες που χρησιμοποιούν το Adblock Plus αυτήν την στιγμή. Με βάση κάποια κριτήρια, η Times of India υποστηρίζει ότι πάνω από το 60% των επισκεπτών ενός ιστότοπου χρησιμοποιούν Adblock.

Οι εκδότες ψάχνουν τρόπους για να εμποδίσουν τέτοιου είδους τις εφαρμογές. Και για αυτό απειλούν να μηνύσουν τις εταιρείες που φτιάχνουν τέτοιου είδους εφαρμογές.

Κάποιοι ιστότοποι βασίζουν όλα τους τα κέρδη σε διαφημίσεις που έχει ο ιστότοπος. Συνεπώς, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό το οποίο επισκέπτεται τον ιστότοπο με Adblock, τόσο λιγότερα θα είναι τα έσοδα του ιστότοπου.

Κάποιοι ιστότοποι έχουν πλέον αρχίσει να εμποδίζουν τους χρήστες να μπαίνουν στον ιστότοπο τους σε περίπτωση που χρησιμοποιούν Adblock εφαρμογές.

Έως και 40% απώλεια εσόδων έχουν οι ιστότοποι από τα Adblock.

Σίγουρα, οι Adblock εφαρμογές προκαλούν πτώση στα έσοδα των ιστότοπων, παρόλα αυτά προστατεύουν τον χρήστη από το να βομβαρδίζεται από διαφημίσεις. Πόσες φορές όμως μπερδέψατε κάποιο «Download» κουμπί και πατήσατε κάποια διαφήμιση;