Το PUBG είναι ένα από εκείνα τα Battle Royale παιχνίδι που εδραίωσαν το είδος ως κάτι καινούργιο. Υπεύθυνος για την σύλληψη και την δημιουργία του ήταν ο Brendan «PlayerUnknown» Greene, που έγινε γνωστός από την δημιουργία του ArmA 2 mod DayZ: Battle Royale, μια παραλλαγή του δημοφιλούς Mod DayZ και εμπνευσμένο από την Ιαπωνική ταινία, Battle Royale.

Μετά από πέντε χρόνια δουλειάς πάνω στο παιχνίδι, ο Greene αποφάσισε να ξεκινήσει κάτι καινούργιο αποχωρώντας από την ενεργό ανάπτυξη του PUBG, παραμένοντας όμως στην PUBG Corp. Το PUBG πέρασε στα χέρια του Taeseok Jang, και έτσι ο Greene αναλαμβάνει ένα νέο project με τίτλο ‘PUBG Special Projects’.

Ο ίδιος δήλωσε:

Οι διαδικτυακές εμπειρίες και οι χώροι μπορούν να μας συνδέσουν με τρόπους που μόνο να ονειρευτώ μπορούσα όταν κάθισα για πρώτη φορά μπροστά σε έναν υπολογιστή πριν από περίπου 30 χρόνια. Και είναι αυτά τα όνειρα σύνδεσης με άλλους που οδηγούν το έργο μας στο PUBG Special Projects.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το τμήμα θα είναι υπεύθυνο για νέες τεχνολογίες, δρομολογήσεις, εργαλεία και gameplay, καθώς και άλλες ιδιαιτερότητες για τον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.

Προς το παρόν, δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα
PUBG Special Projects, αλλά το τμήμα ήδη αναζητά άτομα.