Το πλέον πολύ επιτυχημένο MOBA-ARTS της Valve και μεταγενέστερος  απόγονος του Defense of the Ancients (DotA) mod, Dota 2, έχει πλέον περισσότερους ενεργούς παίκτες από το ΜΜΟ-RPG της Blizzard, World of Warcraft, σύμφωνα με τα στοιχεία του Official Blog του Dota 2

Συγκεκριμένα, οι αριθμοί των ενεργών παικτών Dota 2 του τελευταίου μήνα ακούμπησαν τα 7,86 εκατομμύρια, ελάχιστα πιο πάνω από τα 7,8 εκατομμύρια που είχε ανακοινώσει η Blizzard τον Φεβρουάριο που πας πέρασε. Η παρατήρηση έγινε από έναν χρήστη του Reddit με ψευδώνυμο «dagla”. Παρένθεση: (βρε μήπως είναι Έλληνας?!)

Χρειάζεται βέβαια να τονίσουμε πως το World of Warcraft είναι ένα παιχνίδι με όπου οι παίκτες του υποχρεούνται να πληρώσουν ένα μηνιαίο ποσό της τάξης των 15 δολαρίων για να έχουν πρόσβαση στους επίσημους server της πλατφόρμας, με διάφορα πακέτα όπου το κόστος μειώνεται για παίκτες που αποφασίζουν να κάνουν subscribe για περισσότερους μήνες.

Αντιθέτως το Dota 2 είναι ένα free-to-play παιχνίδι στο οποίο ο κάθε παίκτης έχει πρόσβαση σε όλους τους Heroes εξ’αρχής, σε αντίθεση με τον ανταγωνιστή του το League of Legends. Υπάρχει βέβαια η επιλογή να αγοράσει κάποιος διάφορα πακέτα στο Steam Market τα οποία όμως δεν επηρεάζουν το gameplay, oύτε δίνουν κάποιο προβάδισμα στον κάτοχο τους.

Μπορεί τα νούμερα του Dota 2 να δείχνουν «ισχνά” μπροστά στους τεράστιους αριθμούς των ενεργών παικτών League of Legends, της τάξης των 27 εκατομμυρίων παικτών καθημερινά –  67 εκατομμυρίων μηνιαίως. Αλλά και πάλι 7,8 εκατομμύρια είναι ένας εκπληκτικά μεγάλος αριθμός όπου όλο και αυξάνεται, το μέλλον του Dota 2 είναι λαμπρό!