Μέσα στο χάος των χθεσινών ανακοινώσεων, η NVIDIA μας άφησε με το στόμα ανοιχτό. Η μεγάλη εταιρεία ανακοίνωσε την Titan V, την «πιο δυνατό GPU που φτιάχτηκε ποτέ». H Titan V είναι βασισμένη πάνω στην νέα Volta αρχιτεκτονική της εταιρείας και πρόκειται για ένα αισθητό άλμα σε σχέση με τις υπόλοιπες κάρτες γραφικών.

Αν όμως σχεδιάζετε να την αγοράσετε, τότε ίσως πρέπει πρώτα να δείτε την τιμή της. Η δυνατότερη κάρτα στον κόσμο θα πωλείται για $2,999/€2,999  – ή €2,550 με ακριβή αντιστοιχία –  και προορίζεται κυρίως για Τεχνητή Νοημοσύνη και Επιστημονικές μελέτες και προσομοιώσεις. Η Nvidia υποστηρίζει πως η απόδοσή της ανέρχεται στα 110 teraflops από τα 21.1 δισεκατομμύρια τρανζίστορ, με 12GB HBM2 memory, 5120 πυρήνες CUDA, και 640 “tensor cores” που λέγεται ότι προσφέρουν μέχρι και 9 φορές τη βαθιά εκμάθηση της προηγούμενης γενιάς.

Ο Ιδρυτής και CEO της Nvidia, Jensen Huang είπε:

Το όραμά μας για την Volta ήταν να ξεπεράσουμε τα όρια της υψηλής υπολογιστής απόδοσης και Τεχνητής Νοημοσύνης.  of high performance computing and AI. Φτάσαμε σε νέα επίπεδα με την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή, τις οδηγείες, τους αριθμητικούς τύπος, την αρχιτεκτονική της μνήμης και τους συνδέσμους του επεξεργαστή. Με την Titan V, βάζουμε την Volta στα χέρια των επιστημόνων και των ερευνητών όλου του κόσμου. Ανυπομονούμε να δούμε τις ανακαλύψεις τους με την βοήθεια της GPU μας. 

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το αν η Titan V θα κυκλοφορήσει με Gaming έκδοση.