Καιρό είχαμε να γράψουμε για το League of Legends. Όμως, η νέα ανακοίνωση της Riot Games για το νέο Tournament Mode που πρόκειται να προσθεθεί στο παιχνίδι μας τράβηξε το ενδιαφέρον. Με όνομα «Clash” το εβδομαδιαίο Tournament Mode θα κυκλοφορήσει στα τέλη Μαίου και με αυτό οι παίκτες θα μπορούν να μαζέψουν άλλους τέσσερις φίλους τους και να διαγωνιστούν σε Single-elimination παιχνίδια κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου – με πρώτη μέρα την Παρασκευή και τελευταία την Κυριακή. Ως έπαθλα, θα δίνονται logos, banners και διάφορα Trophies που θα δέιχνουν την κατάταξή μας.

Η πρώτη μέρα του τουρνουά θα αποτελεί τα προκριματικά ανάμεσα σε τέσσερις ομάδες. Αν η ομάδα μας βγει στην κορυφή θα προκριθεί στην δεύτερη μέρα ενάντια σε άλλες εφτά ομάδες με την τελευταία μέρα να έχει 16 ομάδες. Πριν τα παιχνίδια, θα μπορούμε να δούμε τα στατιστικά των αντιπάλων μας και ποιους Champions διαλέξανε.

Θα μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα της ομάδας μας, να διαλέξουμε ένα ξεχωριστό banner για κάθε τουρνού, ενώ για να συμμετέχουμε θα πρέπει να είμαστε ranked στο Summoner’s Rift και να έχουμε honor level 2. Κάθε παίκτης θα χρειάζεται από ένα Clash ticket για την συμμετοχή του. Τα εισητήρια αυτά αποκτώνται μέσω αποστολών ή αγοράζοντάς τα με Riot Points ή Blue Essences.

To rank  των παικτών θα καθορίζεται από το Tier μας και θα επηρεάζει την ομάδα μας με διαφορετικούς τρόπους. Για παράδειγμα, αν έχουμε έναν Platinum Ranked παίκτη στην ομάδα μας, θα έρθουμε αντιμέτωποι με δυνατότερους και καλύτερους αντιπάλους. Και η Riot υποσχέθηκε πως θα βρει τρόπους για να αντιμετωπίσει το «Smurfing” ώστε να μην γίνονται άδικοι οι αγώνες.

Το Tournament Mode θα ξεκινήσει στις 25 Μαίου και οι ομάδες θα μπορούν να φτιαχτούν από τις 21 Μαίου.