Η Klei Entertainment ανακοίνωσε σήμερα τα μελλοντικά της σχέδια για την ανάπτυξη του Don’t Starve Together, της Online Co-op εμπειρίας του ομώνυμου παιχνιδιού. Η ανακοίνωση έγινε μέσω του αντίστοιχου Forum Post.

Ξεκινάμε στο 2017, όπου για πρώτη φορά έχουμε την κυκλοφορία του ‘The Forge’, και αργότερα, το 2018 την κυκλοφορία του ‘The Gorge’. Τα δύο νέα modes έφεραν μια νέα δυναμική στο κόσμο του Don’t Starve και έναν νέο τρόπο παιχνιδιού. Ήταν δοκιμή για κάτι διαφορετικό, και η κοινότητα φαίνεται να τα αγάπησε αρκετά. Σύμφωνα με την Klei, με την έναρξη των Events, εκατοντάδες παίκτες επέστρεφαν για να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους.

Ωστόσο, υπήρξαν και ορισμένα αρνητικά στοιχεία: 

  • Κάθε mode χρειαζόταν αρκετές εβδομάδες προετοιμασίας, οπότε το περιεχόμενο δεν ήταν ποτέ αρκετό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε χρόνο για επιδιορθώσεις σε bugs και βελτιώσεις στο βασικό παιχνίδι.
  • Από την άλλη, υπήρχε και το κόστος των σερβερ μιας και τα modes διατίθονταν δωρεάν. Το Don’t Starve δεν ξεκίνησε ως multiplayer τίτλος, οπότε το υπόβαθρο των σερβερ είναι αρκετά αδύναμο.
  • Και φυσικά, το κόστος και η απόδοση στις κονσόλες δεν ήταν ιδανική.

Παρόλα αυτά, το 2019 προβλέπεται μια δυνατή χρονιά για το Don’t Starve Together αφού η Klei έχει ήδη ορισμένα σχέδια στα σκαριά: 

Νέο περιεχόμενο:
Οι παίκτες θα μπορούν να ταξιδέψουν σε νέες εκτάσεις, νέους βιότοπους, να συναντήσουν νέα πλάσματα, και να βρουν νέα αντικείμενα.

Ο Απρίλιος θα σημάνει την εκκίνηση κυκλοφορίας των πακέτων περιεχομένων που θα εμπλουτίζονται ανά μερικούς μήνες και θα είναι διαθέσιμα για όλους εντελώς δωρεάν.

promo_future.png

Ανανέωση χαρακτήρων:
Κατά την διάρκεια της νέας χρονιάς, η ομάδα ανάπτυξης θα ξαναδουλέψει πάνω στις ικανότητες των χαρακτήρων, την προιστορία τους και ορισμένα χαρακτηριστικά στοιχεία τους. Οι ανανεώσεις έχουν σκοπό να μετατρέψουν τους χαρακτήρες σε κάτι μοναδικό, ενδιαφέρον και πολίτιμο, και να τους κάνει ικανούς να αλλάζουν το gameplay με πολλούς τρόπους.

characterrefresh_small.jpg

Αυτές οι εργασίες θα γίνουν αντιληπτές από τον Μάρτιο με πρώτη και καλύτερη την Winona.

Και πάλι, οι ανανεωμένοι χαρακτήρες θα δίνονται εντελώς δωρεάν, αλλά για νέα skins θα πρέπει να πληρώσουμε.

Επιπλέον, τα Triumphant, Guest of Honor και Survivor skin packs θα είναι διαθέσιμα προς αγορά με την κυκλοφορία του εν λόγω χαρακτήρα. Οι κάτοχοι των πακέτων θα μπορούν να αγοράσουν την “Heirloom” έκδοση, που έχει μεγαλύτερη αξία.

Νέοι χαρακτήρες μπαίνουν στο σκοτάδι:
Τέσσερις νέοι χαρακτήρες θα μπουν χωρίς την θέλησή τους στον σκοτεινό κόσμο του DST. Ξεκινώντας από τα μέσα Μαρτίου, οι χαρακτήρες αυτοί θα πωλούνται ξεχωριστά και θα κυκλοφορούν ανά δίμηνο.

forum_newcharacter_small.jpg

Δυστυχώς, (ή ευτυχώς) δεν υπάρχει ακόμα κάποια σίγουρη τιμή αλλά μέσα σε αυτή θα συγκαταλέγεται και το αντίστοιχο character skin set.

Ανάπτυξη για κονσόλες:
Οι εκδόσεις των κονσολών αναμένεται να αναπτυχθούν ιδιαίτερα. Η ομάδα ανάπτυξης αναφέρει πςω επένδυσε σε νέες τεχνολογίες που θα τους επιτρέψουν να ενημερώσουν και να βελτιώσουν το παιχνίδι πιο γρήγορα από πριν.

Quality of Life, Twitch Drops, Etc.
Τέλος, το βασικό παιχνίδι θα βελτιώνεται συνεχώς με bug fixes, QoL updates, νέα Skins μέσω του Twitch Prime, και άλλα χαρακτηριστικά που δεν είναι ακόμα τελικά. 

Το Don’t Starve Together είναι διαθέσιμο στο Steam στην τιμή των 14,99€.