Νέο mod κάνει Playable 11,000+ PC παιχνίδια σε VR

Η αρχή του 2024 έφερε ένα μεγάλο γεγονός στην σκηνή των VR PC παιχνιδιών καθώς η Public Beta του πολυαναμενόμενου έργου UEVR mod είναι πλέον διαθέσιμη.

Δημιουργημένο από τον Praydog, τον ίδιο modder πίσω από το REFramework, αυτό το εργαλείο έγχυσης επεκτείνει τη συμβατότητα των VR σε μια εκτενή λίστα παιχνιδιών που τροφοδοτούνται από την Unreal Engine σε πλατφόρμες όπως το Steam και το Itch.io.

Το UEVR εισάγει διάφορες δυνατότητες όπως πλήρης παρακολούθηση του 6DOF Headset, αυτόματο χειρισμό διεπαφών χρήστη εντός του παιχνιδιού, τρεις μεθόδους απόδοσης, προαιρετική κίνηση σε κλίμακα δωματίου, ενοποίηση buffer και ένα σύστημα πρόσθετων για modders με σκοπό την προσθήκη περισσότερων δυνατοτήτων.

Ενώ το UEVR στοχεύει να κάνει τα παιχνίδια να εκτελούνται σωστά σε VR, οι εμπειρίες μας μπορεί να διαφέρουν. Το εργαλείο υποστηρίζει την Unreal Engine 4.8 έως την Unreal Engine 5.3 και ένα excel file παρέχει στην κοινότητα πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα συγκεκριμένων παιχνιδιών. Το UEVR επιτρέπει επίσης στην κοινότητα να δημιουργεί βελτιστοποιημένα προφίλ για διάφορους τίτλους.

Για να χρησιμοποιήσουν το mod, οι χρήστες θα πρέπει να το κατεβάσουν από το Github, να ξεκινήσουν το παιχνίδι, να αλλάξουν σε UEVR, να επιλέξουν το παιχνίδι από τις τρέχουσες διαδικασίες, να επιλέξουν μεταξύ OpenVR και OpenXR, να κάνουν inject και να επιστρέψουν στο παιχνίδι, με πρόσθετες επιλογές βελτιστοποίησης να είναι διαθέσιμες στο μενού.

Παρά το γεγονός ότι είναι σε έκδοση beta, το UEVR σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο για τους λάτρεις των PC VR, προσφέροντας VR εμπειρίες σε μια τεράστια γκάμα τίτλων.