Νέα τροφοδοτικά μας έρχονται από την Corsair. Πρόκειται για τα SF450 και SF600, προορισμένα κυρίως για mini Itx συστήματα (SF= Small Factor) όπως το δικό της Bulldog, χωρίς όμως να στερούνται χαρακτηριστικά των premium τροφοδοτικών της εταιρίας. Πιο συγκεκριμένα, μιλάμε για 80+ Gold Fully Modular μοντέλα. Και όταν λέμε 80+ gold εννοούμε Ιαπωνικούς πυκνωτές δοκιμασμένους μέχρι τους 105 βαθμούς Κελσίου!

Αν υπάρχει κάτι άξιο προσοχής είναι η ψύξη των τροφοδοτικών. Αντί των 120/140MM Fan που έχουμε συνηθίσει, αυτά τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με 92mm FAN και τεχνολογία ZERO FAN RPM, ακριβώς για να χωράνε εύκολα σε τόσο μικρά κουτιά και ταυτόχρονα να είναι αθόρυβα. Σύμφωνα με την εταιρία, κατέληξαν σε αυτό το μέγεθος διότι τα 80MM που ήθελαν, δούλευαν σε πολλά RPM με θόρυβο ενοχλητικό για πολλούς χρήστες. Και αν αναρωτιέστε αν θα μπορούν να μπαίνουν σε κλασικά κουτιά ATX/M ATX η απάντηση είναι ΝΑΙ, καθώς διατίθεται πλαίσιο για προσαρμογή σε τέτοια κουτιά.

Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 119$ για το SF600 και 89$ για το SF450, και η διάθεσή τους θα γίνει παγκοσμίως χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για τιμές Ελλάδας. Τα 2 αυτά τροφοδοτικά έρχονται να προστεθούν στη νέα γκάμα μίνι λύσεων για Small Factor συστήματα που είχε ξεκινήσει η εταιρία με την έλευση της H5 SF υδρόψυξης.

Μερικές φωτογραφίες

\