Μέχρι σήμερα, το Epic Games Store προσπαθεί να κατακτήσει μια θέση στην κορυφή των ψηφιακών καταστημάτων βιντεοπαιχνιδιών. Σίγουρα έχει καταφέρει να αποκτήσει αναγνωρισιμότητα μέσω των Exclusive τίτλων, της Unreal Engine 4, καθώς και του πασίγνωστου Fortnite: Battle Royale. Ωστόσο, ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα (ή παρατηρήσεις) των χρηστών είναι η απουσία ουσιαστικών μέτρων ασφαλείας, στοιχεία που έχει γεννήσει και αρκετές θεωρίες συνομωσίας.

Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει αυτό το σκηνικό, η Epic Games δημοσίευσε μια νέα ανάρτηση στο blog της η οποία αναφέρεται στην ασφάλεια των λογαριασμών μας και στα νέα μέτρα που έρχονται. Η ανάρτηση ξεκινάει με το γεγονός ότι πάνω από 250 εκατομμύρια χρήστες έχουν λογαριασμό στο Epic Games Store και πως το σύστημα στεγάζει το κατάστημα, και τα Fortnite και UE.

To σύστημα λογαριασμών της Epic στηρίζει τα Fortnite, Epic Games store, και την Unreal Engine. Αυτό το σύστημα δεν έχει ποτέ δεχθεί κάποιο πρόβλημα. Παρόλα αυτά, συγκεκριμένοι λογαριασμοί έχουν εκτεθεί από hackers χρησιμοποιώντας μια λίστα από e-mail και κωδικούς οι οποίοι δώθηκαν από άλλες ιστοσελίδες που εκτέθηκαν με την σειρά τους.

Η εταιρεία αναφέρει πως στο μέλλον θα προστεθεί ένα Multi-Facto Authentication (MFA) εργαλείο που δεν θα επιτρέπει διαρροές από άλλες πηγές. Με αυτό οι χρήστες θα πρέπει να βάζουν έναν μοναδικό κωδικό κάθε φορά που θα συνδέονται σε μια νέα συσκευή ή μια νέα IP. Μέχρι στιγμής, η Epic υποστηρίζει e-mail και app-based authentication οπότε θα χρειαστούμε το e-mail ή άλλες εξωτερικές εφαρμογές για να συνδεθούμε στην πλατφόρμα.

Στα νέα μέτρα προστασίας συγκαταλέγεται και η λίστα «Pwned PAsswords List v4» η οποία περιέχει έναν αριθμό κωδικών που έχουν εκτεθεί και δεν τους προτείνει αν ο χρήστης τους βάλει ή τους έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι η απουσία της αυτόματης επιβεβαίωσης των e-mail. Προς το παρόν, η εταιρεία ετοιμάζεια υτό το σύστημα και προτείνει στους παίκτες να επικυρώνουν χειροκίνητα τα e-mail τους μέσω του σύνδεσμου εδώ.

Τέλος, η Epic Games αποκάλυψε πως μέσα στο 2019 θα δούμε ακόμα περισσότερες λειτουργίες και συστήματα να προσθέτονται στην ψηφιακή της πλατφόρμα εν όψει των μεγάλων κυκλοφοριών που πλησιάζουν.