Η Corsair έβγαλε πάλι τα όπλα της και πυροβολεί όπως θα έλεγε και ένας φίλος-συντάκτης εδώ στο Alt-Tab. Τι εννοούμε; Βγήκαν μερικά νέα κουτιά που όσοι πραγματικά ασχολείστε και δεν ψάχνετε να αγοράσετε έτοιμες συνθέσεις, θα σας βάλουν σε σκέψεις για τα καλά.

Tα δύο επόμενα που θα δείτε έχουν κοινά στοιχεία δείγμα της αλλαγής στρατηγικής της corsair.

  • PSU και HDD cover
  • Αφαιρούμενο HDD cage
  • Θέσεις για τους SSD στο πίσω μέρος του κουτιού
  • Μαγνητικά φίλτρα ΠΑΝΤΟΥ
  • Δυνατότητα για 360MM radiator μπροστά
  • Side Panel που ανοίγει όπως στα graphite series

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

 

Corsair carbide 600Q και 600C

Πρόκειται για το ίδιο κουτί σε 2 versions. Μια quiet (600Q) και μια με τζάμι (600C) που όμως κατά τα άλλα κρατάει τα noise reduction features της. Είναι Full towers που όμως σε αντίθεση τα άλλα κουτιά της είναι vertical design. Με άλλα λόγια τα ίσια ανάποδα. Όχι του Μαζωνάκη, της Corsair!

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

Το κουτί όπως είδατε περιλαμβάνει 3 AF 140L fans καθώς και fan controller πάνω στο σασί του κάνοντας πιο εύκολη τη ζωή σας. Μαζί με το fan controller θα βρείτε φυσικά power/reset buttons και 2 USB 3.0, 2 USB 2.0, audio και microphone jack. Ενώ έχει και 2 slots 5.25’’ κρυμμένες κάτω από το κάλυμμα.

Το 600C πλήρως λειτουργικό

Στα 190$ στο site της Corsair

 

Corsair carbide 400Q και 400C

Πρόκειται για ένα midi tower το οποίο φέρνει σε εμφάνιση στο H440 της NZXT. Η Q version εγγυάται λιγότερα DB ενώ η C version εγγυάται εμφάνιση με λίγα παραπάνω DB. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα… κανονικό κουτί. Περιέχει όλα όσα γράφω στα bullets αλλά ΔΕΝ ΈΧΕΙ 5.25 bays. Με μια πρώτη ματιά δείχνει ωραίο. Αυτό που ίσως ξεχωρίζει είναι η δυνατότητα και εδώ να βάλει κάποιος 360mm rad έστω μόνο με push ή μόνο pull. Επίσης η δυνατότητα να κουνήσει κάποιος τα fans σε ευθεία γραμμή δείχνει μια έξτρα ευελιξία. Ένα άλλο key feature που είδαμε σε review video του OC3D είναι το γεγονός ότι άκουσαν το feedback και τράβηξαν τα fan mounts του top πιο μακριά από τη μητρική λόγω των μεγάλων heatpipes που έχουν πλέον.

400C με airflow διαδρομή

 

Απο τη σχισμή αυτή στο κέντρο βγαίνουν καλώδια του τροφοδοτικό προς την GPU

 

Corsair carbide 88r

Το μικρό αδελφάκι του 100r όπως το αποκαλώ είναι new entry στην αγορά που μπήκε αθόρυβα στις ζωές μας και θα το βρείτε στο skroutz στα 65€ ως μια entry-level λύση. Και λέω μικρό αδελφάκι διότι σχεδιαστικά είναι όμοιο με το 100R αλλά παρότι mid tower υποστηρίζει μέχρι macro-ATX μητρικές. Υποστηρίζει 240mm radiator μπροστά ενώ δέχεται συνολικά 5*120 fans. Οι SSD έχουν τη δική τους θέση στο πίσω μέρος πια υποστηρίζοντας μέχρι 2. Στα features βλέπουμε ακόμα ένα 5.25 bay power reset button από μια USB 3.0 και USB 2.0 θύρες και φυσικά microphone και audio jacks. Ωστόσο δεν υπάρχει εδώ PSU cover όπως στα παραπάνω. Είπαμε αδελφάκι του 100R!

Corsair Carbide 88R

 

Corsair Carbide SPEC M2

Αν το 88r ήταν το αδελφάκι του 100r τότε και το Spec M2 είναι το αδελφάκι του Spec 2 όπως παραδέχεται και ο ίδιος ο George Makris στο presentation video. Όπως και στο 88r έτσι και εδώ συναντάμε 5*120mm slots για την ψύξη του κουτιού με το 240mm radiator να έχει πάλι θέση μπροστά καθώς και τους SSD στην ίδια θέση. Δυστυχώς το HDD cage δεν είναι αφαιρούμενο όπως στα 400C/Q και 600C/Q αλλά με έναν τροχό βγαίνουν.

Το παράδοξο με αυτό το κουτί είναι ότι έχει ΑΚΡΙΒΩΣ τις ίδιες διαστάσεις με το 88R αλλά αυτό γράφεται ως macro ATX ενώ το 88R ως midi tower στο site της εταιρίας.

Corsair Carbide Spec M2 Front View

 

Corsair Carbide SPEC M2 AIRFLOW

 

Αυτά τα 4 κουτιά έχουν στοιχεία της νέας φιλοσοφίας της Corsair ή αν θέλετε της εξέλιξής της. Τι κοινό έχουν αυτά τα 4 κουτιά λοιπόν; Έχουν ΟΛΑ, τους SSD σε ξεχωριστή θέση μακριά από τους HDD. Να θυμίσω ότι υπάρχουν συρτάρια για 3.5’’ HDD’s με τρύπες για τους SSD στα παλαιότερα κομμάτια από αυτά που παρουσιάζει το κείμενο. Επίσης σε ΌΛΑ προωθείται η λογική του radiator στην είσοδο του αέρα και όχι στην έξοδο. Ο συνήθης λόγος που μπορώ να σκεφτώ έχει να κάνει με το γεγονός ότι στο πάνω μέρος υπάρχει ένα λεπτό πλέγμα που είτε δημιουργούσε περιστατικά συγχρονισμού από την ταυτόχρονη περιστροφή fans στα ίδια RPM’s (άρα τρίξιμο) είτε λόγω ομορφιάς, μιας και πολλές μητρικές πλέον έχουν μεγάλα heatpipes με RGB LED μέσα τους τα οποία δε φαίνονταν επαρκώς λόγω radiators. Όλα επίσης δίνουν έμφαση στα καλώδια με πολλά σημεία για πέρασμα zip ties. Τα δύο όμως που σηματοδοτούν ουσιαστικά την νέα γενιά pc cases είναι τα 2 πρώτα. Και ο λόγος είναι αυτά που γράφω στα bullets! Βλέπουμε επιτέλους rubber grommets!

Last but not least όλα τα κουτιά είναι carbide series με χαρακτηριστικά που συναντούσαμε μέχρι πρότινος στα graphite και στα obsidian. Και τι σημαίνει αυτό; Έμφαση της εταιρίας στο Airflow με premium Features σε τιμές που απευθύνονται στον μέσο gamer.

H εταιρία ΆΚΟΥΣΕ τα feedbacks και έφτιαξε πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση. Λογικά περιμένουμε και άλλα.

Stay tuned για την CES 2016!