Η ομάδα της Capcom κράτησε την υπόσχεσή της και παρουσίασε το νέο περιεχόμενο που πρόκειται να κυκλοφορήσει για το Monster Hunter World μέσα στην νέα χρονιά αλλά και μακροπρόθεσμα. Όπως φαίνεται, η Ιαπωνική εταιρεία δεν έχει σταματήσει την ενεργό ανάπτυξη αφού συνεχίζει να φέρνει νέο περιεχόμενο σε μορφή δωρεάν ενημερώσεων.

Ξεκινώντας την παρουσίαση, η Capcom ανακοίνωσε πως το Arch-tempered Kulve Taroth πρόκειται να κυκλοφορήσει στις κονσόλες. Αυτή η παντοδύναμη εκδοχή του τεράστιου τέρατος φέρνει νέα όπλα, πανοπλίες, μια σειρά από Quest και την αφαίρεση του απλού Kulve Taroth. Ωστόσο, θα μπορούμε ακόμα να φτιάξουμε τις πανοπλίες της αρχικής μορφής με τα αντικείμενα που θα πέφτουν από το τέρας. To ίδιο θα γίνει και με τον Nergigante που θα έρθει και στην Arch-Tempered μορφή του με την τέταρτη ενημέρωση περιεχομένου για τις κονσόλες.

Η δεύτερη ανακοίνωση είχε να κάνει πάλι με τις κονσόλες. Το «Appreciation Fest» θα περιέχει πρόκειται για ένα Event που θα γιορτάζει τον πρώτο χρόνο ζωής του παιχνιδιού και θα περιέχει όλα τα στοιχεία που έχουμε συναντήσει σε προηγούμενα Event όπως ‘Special Anniversary Quests και άλλα’.

Η τρίτη ανακοίνωση είχε να κάνει με ένα νέο Special Collaboration Event. Ο Geralt of Rivia έρχεται να βοηθήσει τους κηνυγούς στις αποστολές τους ως ένας ακόμα Guest Characters μαζί με τους Ryu και Dante που είδαμε στο παρελθόν. Ναι, σωστά διαβάσατε, μετά το Soul Calibur VI οι μαγικές πύλες οδηγούν τον Geralt στον Νέο Κόσμο του Monster Hunter World με το Monster Hunter World x The Witcher 3: Wild Hunt Collab. Η Capcom δηλώνει πως δούλεψε στενά με την ομάδα της CD Projekt Red για να μας παραδώσουν μια μοναδική εμπειρία.

Το Update είναι ήδη διαθέσιμο για κατέβασμα σε PS4 και Xbox One – και ελπίζουμε μελλοντικά και για υπολογιστές.

Αποκαλύφθηκε ένα νέο Expansion με τίτλο ‘Iceborne‘ και αναμένεται να κυκλφορήσει την Άνοιξη του 2019. Το Expansion θα περιέχει πολλά νέα quests, όπλα, πανοπλίες, αντικείμενα, τέρατα, κινήσεις, ενώ η ιστορία του θα συνεχίζει μετά τα γεγονότα του Monster Hunter World. To μέγεθός του (τόσο σε περιεχόμενο, όσο και σε διάρκεια) θα είναι παρόμοιο με τις ‘G’ ή ‘Ultimate’ εκδόσεις της σειράς – γεγονός που μας κάνει να ευχόμαστε για G-Rank Quests.

Τέλος, έχουμε και την προσθήκη μιας Free Trial έκδοσης που είναι διαθέσιμη για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Η Free Trial Version θα περιέχει όλα τα quest μέχρι το Hunter Rank 4, το Save File θα μπορεί να μεταφερθεί στην πλήρη έκδοση ενώ θα μπορούμε να παίξουμε και Online μαζί με τους κατόχους της πλήρης έκδοσης.

Δυστυχώς, ή ευτυχώς, οι ανακοινώσεις προορίζονται κυρίως για την Console Version του παιχνιδιού, όμως ο Ryozo Tsujimoto, δήλωσε πως τα Expansion και πολλά Updates θα κυκλοφορήσουν και για την έκδοση των υπολογιστών, οπότε ίσως πάλι να χρειαστεί να περιμένουμε.

Περισσότερες πληροφορίες αναμένονται την Άνοιξη του 2019.