Έχουμε αναφερθεί και πιο παλιά (1, 2, 3) στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Nvidia με την ψευδή διαφήμιση των χαρακτηριστικών της 970. Για όσους δεν έχουν καταλάβει η κάρτα δεν έχει ακριβώς 4GB μνήμης άλλα 3.5GB και ένα πιο αργό 500ΜΒ τμήμα το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα όταν η κάρτα ξεπεράσει τα 3.5GB VRAM χρήσης.

Η nVidia έχει έρθει σε θέση να δέχεται επιθέσεις από τους χρήστες της από την στιγμή που κυκλοφόρησε αυτή η «βρομιά” στην φόρα. Από την πλευρά της η nVidia προσπάθησε με διάφορα Bios Updates και διάφορες δηλώσεις να καλύψει κάπως το θέμα άλλα μέχρι τώρα μάταια.

Η θέση της nVidia είναι πλέον στα δικαστήρια αφού την Πέμπτη δέχτηκε το συγκεκριμένο έγγραφο όπου καταγγέλλεται για τα ψευδή χαρακτηριστικά κατά την παρουσίαση της κάρτας, με μερικά από αυτά τα στοιχεία να βρίσκονται στα κουτιά που πωλούνται οι άλλα και στα online καταστήματα που προβάλουν τα χαρακτηριστικά της.

Από την άλλη πλευρά υπάρχουν εταιρίες όπως η Amazon στην Αμερική (άλλα και η newegg όπως έχει αναφερθεί από μερικούς) οι οποίες έχουν αρχίσει να δίνουν 20% partial refund στους αγοραστές που έχουν πάρει το συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ υπάρχουν κάποιες ελάχιστες αναφορές από χρήστες που έχουν πάρει τα λεφτά τους και από το Amazon της Ευρώπης.

Με αυτήν την κίνηση πιστεύουμε πως η nVidia έχει δώσει εντολή στους μεγάλους και το μόνο που μπορούμε να ευχηθούμε είναι να βρεθεί μια λύση και στους Έλληνες αγοραστές που δεν είναι ικανοποιημένοι με την αγορά τους.