Δεν υπάρχουν όρια πλέον πουθενά! Μία ομάδα από ανεξάρτητους ερευνητές βρίσκουν τρόπο να «δώσουν» νυκτερινή όραση σε ανθρώπους που τους επιτρέπει να δουν στο σκοτάδι για 50 μέτρα για ένα μικρό χρονικό διάστημα. (cooldown στο Nightvision skill? maybe…)

Η ομάδα αυτή λέγεται Science of the Masses και έχουν την «χειρουργική τους βάση» λίγες ώρες βόρια του Los Angeles στο Tehachapi της California. Έχουν βρει την θεωρία για το πως  μπορούν να βελτιώσουν την όραση των ανθρώπων ώστε να παράγει νυχτερινή όραση με την βοήθεια ενός συστατικού ανάλογου της χλωροφύλλης που ονομάζεται Chlorin e6 (Ce6). Το συγκεκριμένο συστατικό βρίσκεται σε πολλά είδη ψαριών σε μεγάλα βάθη και πολλές φορές χρησιμοποιήθηκε για να θεραπεύσει την τύφλωση στο σκοτάδι.

“Going off that research, we thought this would be something to move ahead with,” the lab’s medical officer, Jeffrey Tibbetts, told Mic. “There are a fair amount of papers talking about having it injected in models like rats, and it’s been used intravenously since the ’60s as a treatment for different cancers. After doing the research, you have to take the next step.”

Ένας ερευνητής, ο Gabriel Licina, προσφέρθηκε να πάρει μέρος σε ένα πείραμα στο οποίο του έβαλαν 50 microliters από το Ce6,  μια πολύ μικρή δόση. Μία ώρα μετά την εισχώρηση του χημικού στον σάκο του επιπεφυκότα μέσα στις διεσταλμένες κόρες του ματιού του, το εφέ του Sam Fisher από την σειρά Splinter Cell του χτύπησε την πόρτα.

Ο Lucina και ο Tibbetts είχαν κάνει μια έρευνά την οποία και δημοσίευσαν σαν “A Review on Night Enhancement Eyedrops Using Chlorin e6“, παρόλα αυτά δεν παύει αυτό να σημαίνει ότι είναι ένα μάτσο τύποι οι οποίοι κάνουν επεμβάσεις σε ένα γκαράζ.

Τα αποτελέσματα ήταν θετικά, ο Licina αναγνώρισε σχήματα 10 μέτρα μακριά του σε πίσσα σκοτάδι. Μετά από λίγη ώρα μπορούσε και σε μεγαλύτερες αποστάσεις, αναγνωρίζοντας σύμβολα και αναγνωρίζοντας κινούμενα αντικείμενα σε διαφορετικά φόντα. Ο Licina πέτυχε 100% ακρίβεια στην αναγνώριση των αντικειμένων ενώ η ομάδα των ατόμων που δεν είχαν κάνει το injection του Ce6 βρήκαν το 1/3.

“The other test, we had people go stand in the woods,” he says. “At 50 meters, we could figure out where they were, even if they were standing up against a tree.”

Για του λόγου το αληθές, όλο αυτό με το κρυφτό στα δέντρα είναι λίγο παιδιάστικο αλλά ας σκεφτούμε λίγο πόσο θα μπορούσε να βοηθήσει ομάδες διάσωσης αιχμαλώτων και στρατιωτικές αποστολές.

About The Author

*Games enthuisiast* *Occasional Streamer* *Τεχνικός δικτύων Η/Υ* *Anime fan* *Series fan* *Καπνιστής ναργιλέ* *Motorcyclist* *Gym addict* *Airsoft player*

Related Posts