Όλοι μας λίγο πολύ γνωρίζουμε τον χαμό που έχει δημιουργηθεί με το Zelda: Breath of the Wild, το νέο Zelda που έχει κυκλοφορήσει εδώ και λίγες μέρες στο Wii-U και στο Nintendo Switch. Δεν θα πω ψέματα, και εμένα με έχει βάλει σε πειρασμούς. Από ότι φαίνεται όμως υπάρχει πιθανότητα να μπορέσουμε να παίξουμε τον συγκεκριμένο τίτλο στα PC μας στο άμεσο μέλλον αφού το παιχνίδι μπορεί να τρέξει ήδη (Αν και με προβλήματα) σε μια ακυκλοφόρητη έκδοση του CEMU emulator.

Και ναι υπάρχει και βίντεο παρακάτω του το αποδεικνύει. Το βίντεο έχει δημιουργηθεί σε ένα σύστημα με έναν Intel i7-4700K και μια NVIDIA GTX 780 με 8GB system Ram. Όπως προανέφερα το παιχνίδι αν και τρέχει έχει διάφορα προβλήματα και glitches που αυτήν την στιγμή το καθιστούν unplayable, επίσης δεν μπορείς να φύγεις από την αρχική περιοχή χωρίς την χρήση κάποιου SAVE. 

Ο CEMU emulator είναι ένας emulator ο οποίος κατασκευάζεται για να δουλεύει σε συγκεκριμένα παιχνίδια. Αυτό μας λέει ότι σύντομα και αφού δουλέψουν επάνω στο παιχνίδι μάλλον θα έχουμε έναν από τους καλύτερους τίτλους του 2017 και στα PC μας, ακόμα και ανεπίσημα.

Long live PC Gaming and Emulation.