Το League of Legends είναι αναμφισβήτητα ένα από τα δημοφιλέστερα games στον κόσμο (αν όχι ΤΟ δημοφιλέστερο) με περίπου 27 εκατ. καθημερινά ενεργούς χρήστες. Παρά την τεράστια επιτυχία του όμως, δεν έχει καταφέρει ποτέ μέχρι τώρα να αποποιηθεί τις φήμες (ή μάλλον το γεγονός) ότι το community των παικτών…. εεε, δεν είναι και το καλύτερο που μπορεί κανείς να συναντήσει σε online παιχνίδι. Όσοι έχουν παίξει θα γνωρίζουν από πρώτο χέρι το πλήθος και το ποιόν των παικτών που χρησιμοποιούν υβριστικό,ρατσιστικό και/ή ομοφοβικό λεξιλόγιο, απειλές, καθώς και το πλήθος των trolls και επιτήδειων feeder.

Και ενώ το community έχει οδηγήσει αρκετούς παίκτες στο να σταματήσουν το LoL, προσωρινά ή μόνιμα, και ήταν ξεκάθαρη η ανάγκη βελτίωσής του, ο Διευθυντής του τμήματος Κοινωνικών συστημάτων της Riot, Jeffrey Linn, ανακοίνωσε στο twitter για τις 21 Ιουλίου το άμεσο 14ήμερο ban παικτών που πέφτουν σε αμαρτήματα όπως intentional feeding, racial/homophobic language, verbal abuse κλπ. Αργότερα ανέβασε στο reddit περαιτέρω πληροφορίες για το νέο σύστημα ban, καθώς αναφέρθηκε και σε νέο σύστημα τιμωρίας leaver/afk. Ο κύριος Linn τόνισε ότι αν πολλοί παίκτες διαμαρτυρηθούν για άδικα bans με το νέο σύστημα, η Riot θα κρατήσει μια πιο ουδέτερη στάση δημοσιεύοντας τα chat logs που οδήγησαν στα ban, αφήνοντας την επιλογή στο community.

Το νέο σύστημα θα λαμβάνει χώρα σε κάθε server για ξεχωριστά μικρά διαστήματα με συνεχή παρακολούθηση, ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι λάθος αναφορές και να εξακριβωθεί η καλή λειτουργία του και η επιρροή του στην κοινότητα. Εάν το σύστημα δείξει επιτυχία, θα καθιερωθεί μόνιμα στους servers. 

Όλα αυτά ακολουθούν μια περίεργη υπόθεση παικτών του LCS που υπέστησαν ban λόγω κακής συμπεριφοράς… Αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα!