Το The Culling: Origins, το free-to-play do-over του The Culling σταματάει την ανάπτυξή του και αναμένεται να ‘κλείσει’ μέσα στους επόμενους μήνες σύμφωνα με πρόσφατο μήνυμα της Xaviant. H ομάδα ανάπτυξης, η οποία αποφάσισε να μετατρέψει το The Culling σε έναν free-to-play τίτλο μετά την κυκλοφορία του The Culling 2, δηλώνει πως τα in-game purchases δεν βοήθησαν τον τίτλο στην διατήρησή του και έτσι αποφάσισε να σταματήσει την ανάπτυξη.

Στο παρελθόν, οι παίκτες δυσαρέστησαν από την βιαστική κυκλοφορία του πρώτου παιχνιδιού καθώς και την παύση της ανάπτυξής του για την προετοιμασία του δεύτερου παιχνιδιού. Ωστόσο, η δυσαρέσκεια ήταν τόσο μεγάλη που η ανάπτυξη του δεύτερου παιχνιδιού πέρασε σε…δεύτερη μοίρα ώστε να επικεντρωθεί η ομάδα στην ανάπτυξη του πρώτου παιχνιδιού. Ένα χάος δηλαδή.

Ο Josh Van Veld, Director of Operations της Xaviant γράφει:

Όταν λανσάραμε την ενημέρωση με τίτλο ‘Origins’ και αλλάξαμε το παιχνίδι σε F2P, η ελπίδα μας ότι τα έσοδά από τα In-app Purchases θα μπορούσαν να διατηρήσουν την ομάδα και να στηρίξουν την ανάπτυξη ήταν μεγάλη, αλλά τελικά αποδείχθηκε το αντίθετο.

Ακόμα και με χιλιάδες ενεργούς χρήστες, τα εσοδά μας αποτελούσαν ένα μικρό δείγμα από αυτά που χρειαζόμασταν για τις καθημερινές μας αρμοδιότητες. Ετσι, αναγκαστήκαμε να μειώσουμε τα μέλη της ομάδας μας, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να υποστηρίξουμε το παιχνίδι.

Έτσι, ένα ακόμα παιχνίδι σταματάει την διαδικτυακή του πορεία. Το The Culling: Origins θα βγει εκτός στις 15 Μαίου αλλά οι παίκτες θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση στα Offline Modes του.