Είναι πλέον γνωστό πως η Steam Early Access κατάφερε να γεννήσει πολλά άριστα δημιουργήματα και να φέρει στις συλλογές μας παιχνίδια που θα μας κρατούσαν απασχολημένους για ώρες ολόκληρες. Πολλές φιλόδοξες ομάδες ανάπτυξης χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα της Valve προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Από την έναρξή του μέχρι σήμερα έχουμε δει τίτλους όπως το Don’t Starve και το PUBG που είχαν ως σημείο αναφοράς μεγάλους Survival και Competitive τίτλους, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολύπλοκες εμπειρίες γεμάτες εκπλήξεις και διασκέδαση.

Καθώς βρισκόμαστε σε μια εποχή που τα ‘Live Service Games’ συνεχίζουν να απαιτούν χρόνο και χρήμα, πολλές ομάδες χρησιμοποιούν τον όρο αυτό για να εμπλουτίζουν τα παιχνίδια τους με νέο περιεχόμενο και ενημερώσεις ισορροπίας και αλλαγών. Ένα από αυτά τα παιχνίδια είναι και το νέο Killsquad της Novarama, ένα Isometric Action-RPG που δανείζεται πολλά στοιχεία από το Diablo, αλλά και μια ατμόσφαιρα που σε πολλούς από εμάς θα θυμίσει το Destiny. Ο τίτλος βρίσκεται ήδη στο Early Access με αρκετό περιεχόμενο που θα μας βοηθήσει να σχηματίσουμε μια πρώτη γνώμη για το αν θα πρέπει να το έχουμε στο «ραντάρ» μας ή όχι.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια σημαντική ιστορία για να μας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Βρισκόμαστε σε έναν εναλλακτικό κόσμο, σε ένα σύμπαν γεμάτο με εξωγήινους, ρομπότ, και αχαρτογράφητους πλανήτες γεμάτους θησαυρούς αλλά και κινδύνους. Επιλέξουμε ανάμεσα σε τέσσερις πολεμιστές-μισθοφόρους διαφόρων κλάσεων. Κάθε χαρακτήρας μοιάζει βγαλμένος από κάποιο σκοτεινό κόμικ. Για παράδειγμα, η Cass χρησιμοποιεί δυνάμεις ψυχισμού για να τηλεμεταφέρεται και να σφάζει τους εχθρούς της με το τεράστιο σπαθί της. O Kosmo από την άλλη, χρησιμοποιεί ένα τεράστιο σφυρί για να αποπροσανατολίσει τους εχθρούς του και να τους στείλει καρφωτούς πάνω σε κάποιον βράχο.

Αφού επιλέξουμε τον ήρωα και τον εξοπλισμό του, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα από τα διαθέσιμα συμβόλαια. Κάθε συμβόλαιο λειτουργεί ως μια ξεχωριστή αποστολή και πάντα θα υπήρχε ένας εξωγήινος για να σκοτώσουμε. Εξάλλου, είμαστε πληρωμένοι δολοφόνοι οπότε κάθε αποστολή μας έχει και έναν συγκεκριμένο στόχο. Μέχρι και τέσσερις παίκτες μπορούν να συμμετέχουν με τα έπαθλα να μοιράζονται αντίστοιχα. Για να μπορούμε όμως να συμμετέχουμε σε κάποια αποστολή θα πρέπει να έχουμε στον νου μας το ‘Vector Level’ δηλαδή το επίπεδο δύναμής μας – που προκύπτει από τα όπλα και τον εξοπλισμό που φοράμε.

Η απόκτηση καλύτερου εξοπλισμού γίνεται κατά την διάρκεια των αποστολών μιας και πολλά από τα τέρατα ρίχνουν κομμάτια απαραίτητα για αγορές ή αναβαθμίσεις, και ενιότε πιο σπάνια όπλα και αντικείμενα. Αν θέλουμε όμως κάτι καλύτερο για τον ήρωά μας τότε θα πρέπει να αρκεστούμε στο εσωτερικό κατάστημα και την τύχη μας. Για να ανεβάσουμε το επίπεδο του Vector μας βασιζόμαστε στο ενεργό όπλο μας και δύο υποστηρικτικά αντικείμενα με πολλά από αυτά όμως να δίνουν ίδια στατιστικά αλλά διαφορετικό επίπεδο δύναμης.

Πέρα από τα συστήματα τροποποιήσεων την παράσταση κλέβει το βασικό gameplay. Με εμφανείς επιρροές από το Diablo αλλά και από γνωστά MOBA, οι χαρακτήρες μας αποκτούν levels όσο σφάζουν τέρατα κατά την διάρκεια της αποστολής. Όσο λαμβάνουμε επίπεδα τότε ξεκλειδώνουμε νέες ικανότητες για να χρησιμοποιήσουμε. Αφού φτάσουμε το 6ο επίπεδο, τότε ξεκλειδώνουμε την ειδική μας ικανότητα – δηλαδή όπως κάνουμε και σε ένα MOBA.

Οι επιρροές του είδους διακρίνονται και στον τρόπο που κυλάνε οι αποστολές. Ξεκινάμε πάντα από την αρχή, με το πρώτο επίπεδο να μας έχει τελείως «γυμνούς». Κύματα τεράτων έρχονται κατά πάνω μας, με εμάς και τους φίλους μας να χρησιμοποιούμε όποια ικανότητα έχουμε για να τα σκοτώσουμε. Όσο ανεβαίνουμε βελτιώνουμε τα στατιστικά μας και επιλέγουμε νέα Perks και Talents, όπως γίνεται και στο Heroes of the Storm. H επιλογή των ικανοτήτων μας αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα όσο «ζυγίζουμε» και τις απαιτήσεις του συμβολαίου αλλά και της ομάδας μας. Για παράδειγμα, αν δούμε πως χρειαζόμαστε κάποιον Healer τότε θυσιάζουμε την επιθετική φύση των ικανοτήτων μας για να ανοίξουμε ταλέντα όπως το ‘AoE Heal’.

Τα περισσότερα συμβόλαια, τα οποία χωρίζονται σε επίπεδα δυσκολίας, ίσως μας είναι γνωστά από άλλα παρόμοια παιχνίδια. Θα πρέπει να αναζητήσουμε πόρους, να προστατεύσουμε στόχους ή να καταστρέψουμε πλοία, οχήματα και σκάφη. Η πλειοψηφία τους όμως χαρακτηρίζεται από την αντιμετώπιση κυμάτων που καταλήγουν σε μια μεγάλη μάχη με ένα δύσκολ ή εύκολο αφεντικό. Εκεί θα βρεθούμε αφού θα περιπλανηθούμε στην επιφάνεια των πλανητών αναζητώντας θησαυρούς ή κρυφά σημεία, αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι γραμμικά.

Για τους σκοπούς αυτής της ανάλυσης χρησιμοποιήσαμε ένα σύστημα με επεξεργαστή Intel Core i5-4690 στα 3.50GHz, 8GB DDR3 μνήμη RAM, την NVIDIA GeForce GTX1060 στα 3GB VRAM, Windows 10 64-bit και τον πρόσφατο GeForce 431.60 WHQL.

Οι ρυθμίσεις του Killsquad μας επιτρέπουν να επιλέξουμε την οθόνη μας, την ανάλυση που επιθυμούμε, και τον τύπο του Vsync. Στα γραφικά μπορούμε να θέσουμε μια από τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις, και να τροποποιήσουμε στοιχεία όπως τις Σκιές, αλλά και τα VFX, Textures και Texture Filtering, Anti-Aliasing, Terrain, Grass, Buildings, Trees, Post Effects, αλλά και την ποιότητα των εφέ των ικανοτήτων μας.

Το Killsquahttps://www.youtube.com/watch?v=_OcRT5IkDPsd αναπτύσσεται με την βοήθεια της Unreal Engine, κάτι που φαίνεται και από την ποιότητα των Particle Effects, των animations, και των Textures που χρησιμοποιούνται για τους χαρακτήρες, τους εξωγήινους και την επιφάνεια των πλανητών. Για να μπορέσουμε να τρέξουμε το παιχνίδι στις υψηλές ρυθμίσεις και τα 60fps χωρίς προβλήματα θα χρειαστούμε έναν επεξεργαστή Intel Core i7- 3770 στα 3.5 GHz ή έναν AMD FX-8350 στα 4 GHz, με μνήμη 8 GB RAM και μια κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce GTX 970/1060 ή ATI Radeon R9 series. Ευτυχώς, το σύστημά μας ήταν ικανό να αναπαράγει τον τίτλο χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, γεγονός εντυπωσιακό αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για ένα υπό-ανάπτυξη έργο.

Το Killsquad, όπως και τα περισσότερα ARPGs, είναι εθιστικό. Ο συνδυασμός των Diablo-like στοιχείων του gameplay, η λογική των MOBAs, και η Destiny μορφή των αποστολών συνθέτουν ένα παιχνίδι που αξίζει την προσοχή μας. Το περιεχόμενο που υπάρχει προς το παρόν ίσως να μην είναι αρκετό για να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον, όμως είμαστε θετικοί για το μέλλον του. Η ομάδα ανάπτυξης δείχνει πως ξέρει τι κάνει αφού μας δίνει έναν προσεγμένο τίτλο που χρειάζεται την συμμετοχή των παικτών για να συνεχιστεί ο εμπλουτισμός και η υψηλή του ποιότητα. Γι’αυτό κατεβάστε το, τρέξτε το, και καλέστε τους φίλους σας για να αντιμετωπίσετε δεκάδες εξωγήινους σε πλανήτες γεμάτους κινδύνους και εκρηκτικές μάχες.

Το Killsquad βρίσκεται στο Steam Early Access στην τιμή των 24,99€.

About The Author

Με τα βιντεοπαιχνίδια να του κρατάνε συντροφιά από μικρή ηλικία αποφάσισε να μετατρέψει το χόμπυ του σε κάτι πιο δημιουργικό. Ονειρεύεται μια ζωή γεμάτη φίλους και ταξίδια. Απολαμβάνει τα καλά και διασκεδαστικά παιχνίδια, δεν τα παρατάει τόσο εύκολα, και δεν του αρέσει η ανούσια επιθετικότητα.

Related Posts