Ναι καλά διαβάσατε. Κυκλοφόρησε ο πρώτος επίσημος emulator για το Wii-U με το όνομα Cemu.

wiiU[1]

Όπως μπορείτε να φανταστείτε ο συγκεκριμένος emulator δεν είναι έτοιμος «για πολλά πολλά» άλλα παραμένει ένα WIP εγχείρημα. Με πολύ απλά λόγια δεν μπορεί να τρέξει Triple A τίτλους ακόμα άλλα μπορεί να φτάσει στο Menu κάποιων από αυτών(Για παράδειγμα στο Zelda Wind Waker HD). Παρόλα αυτά είναι ένα μεγάλο πρώτο βήμα για το Wii U emulation. Επίσης αν σκεφτείτε πόσο επιτυχημένος είναι ο Dolphin emulator για το GC και το Wii μπορείτε να φανταστείτε ότι δεν είναι κάποιο άπιαστο όνειρο.

Φυσικά για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να μοιράσουμε κάποιο link για το πρόγραμμα άλλα ένα google search θα σας βγάλει τα αποτελέσματα που ζητάτε.

Σύμφωνα με τα release notes η πρώτη έκδοση του Cemu μπορεί να τρέξει encrypted Wii U εικόνες (WUD) και RPX/RPL αρχεία ενώ απαιτεί Windows x64 και OpenGL 3.3 για να λειτουργήσει. Αυτήν την στιγμή δεν υπάρχουν optimizations όποτε πρέπει να περιμένετε αργά loading times και κακά framerates.

 

Παρακάτω ένα μικρό FAQ για τον Emulator.

Can the controller be configured? 

Not yet, it’s locked to using the GamePad via keyboard. Proper controller support will come in a future release.

Can I run extracted games?

No, when launching a Wii U executable directly (.rpx) no external files are supported. If you want to run a game, it needs to be in raw dump format (WUD or ISO).

Is there supposed to be sound?

No, audio is not yet supported.

What’s next?

The current plan is to release new updates at least every two weeks. A more detailed roadmap is in the works.

Thanks, DSOG