Καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του GTA 6

Last updated:

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 30/3/2024] Η πρόσφατη ανακοίνωση του Kotaku για την πιθανή καθυστέρηση της κυκλοφορίας του GTA 6 από τη Rockstar Games φαίνεται να προκάλεσε ανησυχία και αντιδράσεις στη κοινότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραθέσαμε στο αρχικό άρθρο, η κυκλοφορία μπορεί να μεταφερθεί από το προγραμματισμένο “εντός του 2025” στο 2026.

Η είδηση αυτή, πέρα από την ανυπομονησία και την αναστάτωση έχει επηρεάσει και τους επενδυτές, με την χρηματιστηριακή τιμή της μητρικής εταιρίας, Take-Two, να υποχωρεί. Πολλοί, μαζί με τον δημοσιογράφο του Bloomberg, Jason Schreier, υπογραμμίζουν ότι βασίζεται σε πληροφορίες που ήταν ήδη γνωστές ενώ ο ίδιος λέει ότι πηγές του εσωτερικού της Rockstar Games δεν επιβεβαιώνουν την καθυστέρηση.

Ενώ η Rockstar δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει τις ακριβείς λεπτομέρειες για την κυκλοφορία, η εταιρία παραμένει αισιόδοξη για την κυκλοφορία του GTA 6 εντός του 2025, αλλά προσθέτει ότι οι απρόβλεπτες καθυστερήσεις είναι πάντα πιθανές.

[AΡΧΙΚΟ 23/3/2024] Μερικά από τα πρώτα νέα σχετικά με την ανάπτυξη του GTA 6 φαίνεται να βρίσκουν το φως της δημοσιότητας μέσα από ένα άρθρο του Kotaku.

Σύμφωνα με την σελίδα, η ανάπτυξη κυλάει αρκετά αργά με αποτέλεσμα να ενδέχεται να χαθεί το παράθυρο κυκλοφορίας του 2025. Αυτός ο λόγος ενδέχεται να είναι και εκείνος για τον οποίο το management ζήτησε από τους εργαζόμενους να γυρίσουν ξανά στα γραφεία.

Η απόφαση της Rockstar Games να επιβάλει την επιστροφή στο γραφείο για τους υπαλλήλους της, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο, έχει προκαλέσει σίγουρα απογοήτευση και ανησυχία στο προσωπικό, ιδιαίτερα σε αυτούς που προσλήφθηκαν εξ αποστάσεως. Η απότομη αλλαγή, που φέρεται να οδηγείται από την ανάγκη διατήρησης της ασφάλειας και της ποιότητας, έχει δημιουργήσει εικασίες σχετικά με την πρόοδο της ανάπτυξης του GTA 6.

Οι εργαζόμενοι, ενώ εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής στην κουλτούρα του “crunch”, ανησυχούν για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθώς το GTA 6 εισέρχεται στα τελικά στάδια ανάπτυξης. Παρά τις πιθανές καθυστερήσεις, η προοπτική παρατεταμένης ανάπτυξης και οι σχετικές πιέσεις υποδηλώνουν ότι ο δρόμος μπροστά δεν θα είναι εύκολος τόσο για την εταιρεία όσο και για το εργατικό δυναμικό της.

Χωρίς να υπάρχει κάτι επίσημο, η εταιρεία εξακολουθεί να στοχεύει σε μια κυκλοφορία την Άνοιξη ή το Φθινόπωρο του 2025 με την περίοδο του 2026 να είναι απλά μια “πρόταση ασφαλείας.”