Αυτήν την βδομάδα η Microsoft αποκάλυψε την καθυστέρηση της κυκλοφορίας των Windows 10. Η κυκλοφορία θα πάρει παράταση για «τέλη καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου του 2015». Μέχρι προ λίγου, η Microsoft είχε ανακοινώσει πως η κυκλοφορία τους θα γίνει λίγο μετά το πέρασμα αυτού του χρόνου αλλά για διάφορους λόγους αποφάσισε να το τραβήξει λίγο ακόμα για την επίλυσή διάφορων προβλημάτων. Η εταιρία όμως έχει υποσχεθεί ένα show-off των δυνατοτήτων των windows 10 στις αρχές του νέου έτους.

κατά λέξη:

“The thing I want to tell you about on Windows 10 is in the Windows 10 timeframe, which we plan to talk about the end-user consumer experiences in the early spring, we’ll have a developer preview and be able to talk to that in depth in the early summer timeframe,”
αυτά ήταν επακριβώς τα λόγια του Kevin Turner, chief operating officer της Microsoft στη 18η διάσκεψη τεχνολογίας στο Credit Suisse. και συμπλήρωσε : “Then by next late summer and early fall we’ll be able to bring out this particular OS. That’s the current plan of record.”
microsoft_windows_10_Snap-improvements

Οι πρώτες φήμες σχετικά με το λειτουργικό σύστημα με την κωδική ονομασία «Treshold», εμφανίστηκαν στα τέλη του 2013. Στις αρχές του 2014 αποκαλύφθηκε ότι ο μεγαλύτερος σχεδιαστής λογισμικού στον κόσμο δούλεψε σκληρά για να κυκλοφορήσει το νέο λειτουργικό σύστημα από τα τέλη του 2014 , σε μια προσπάθεια να αυξήσει τις πωλήσεις των προσωπικών υπολογιστών παρεμποδίστηκε από τη χαμηλή φήμη των Windows 8. Τελικά, διαφορετικές πηγές επισήμαναν για την κυκλοφορία τους το πρώτο εξάμηνο του 2015 ως στόχο, αλλά φαίνεται ότι το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα βγει στην αγορά κάπου στα τέλη του καλοκαιριού με αρχές του φθινοπώρου. Δηλαδή με το ζόρι 3 χρόνια μετά την κυκλοφορία των 8αριών.

Τώρα σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες , η Microsoft θα κάνει μια δημόσια παρουσιάση των δυνατοτήτων των Windows 10 σχετικά με το πως μπορούν να εκμεταλλευτούν τα νέα Windows οι φορητές συσκευές και τα κινητά. Πιο συγκεκριμένα θα δείξουν περισσότερα σχετικά με τα touch based interface για τον χρήστη, «Continuum».

Τα Windows 10 θα μπαίνουν σε όλες τις συσκευές που ξέρουμε μέχρι σήμερα όπως Desktops, notebooks, tablets, smartphones, 2-1 hybrid συστήματα. Το λειτουργικό σύστημα θα προσαρμόζει το interface του ανάλογα με την συσκευή που θα το τρέχει.
Επίσης με τα Windows 10 θα γίνεται και η εγκατάσταση του DirectX 12 το οποίο προβλέπεται να βοηθήσει ιδιαίτερα στο performance των PC Games.

Πηγή: KITGURU