Η Riot έβγαλε στη δημοσιότητα τον καινούριο champion του League of Legends Kalista, ένα διαταραγμένο φάντασμα, του οποίου οι δυνάμεις χαρίζουν σημαντικά μπόνους στο damage των συνδεδεμένων ψυχικά με αυτήν συμμάχων της.

Σύμφωνα με την περιγραφή της, η Kalista είναι ένας δυνατός χαρακτήρας, αλλά όχι και παντοδύναμος. «Η Kalista είναι o marksman, ο οποίος συνεργάζεται με τον Soul-Bound της για να προκαλέσει σημαντικό damage, έχοντας πρόσβαση στο πλήρες οπλοστάσιο των δυνατοτήτων της για να αποτελειώσει τους εχθρούς της υπό την ατελείωτη επίθεση της», δηλώνει. «Οι πλήρεις δυνατότητες της Kalista ξεκλειδώνονται με επικοινωνία και συνεργασία με τους συμπαίκτες παρά με «ωμές» μηχανικές δυνατότητες»

Ο σχεδιαστής του League of Legends, Bradford «CeartainlyT» Webnan, είπες πως η Kalista έχει σχεδιαστεί για παίκτες που απολαμβάνουν ή απλά θέλουν να βελτιωθούν στο παιχνίδι συνεργασίας. Το Bot, συχνά καταλήγει σε δύο ξεχωριστές one-on-one μάχες παρά σε μία καλή two-vs-two, κάτι που σκοπεύουν να περιορίσουν με την passive Soul-Marked, με την έμφαση που δίνει στο focused fire. Την ίδια στιγμή, ο ήρωας είναι σχεδιασμένος για ποιο καλό και αποτελεσματικό teamwork δίχως να κάνουν την Kalista τόσο εξαρτημένη από την επικοινωνία ώστε να χρειάζεται να παίζεις στο ίδιο χώρο με τον Soul-Bond σου.

«Ως σχεδιαστές, προσπαθούμε συνεχώς να βοηθάμε τους παίχτες να πετύχουν. Το να χτίζεις σενάρια που ξεπερνάνε ή μπερδεύουν παίκτες είναι απλό, το να θέτεις τις βάσεις για την επιτυχία είναι το δύσκολο,» έγραψε ο Wenban. «Έτσι, η Kalista δίνει έμφαση στο κομμάτι της συνεργασίες, στο οποίο αυτή και ο συνεργάτης της πιθανότατα θα πετύχουν και προσφέρει ένα tool kit που βοηθάει τους παίκτες να φτάσουν σε αυτό το σημείο.»

Μία λεπτομερής περιγραφή της Kalista έχει ανέβει στο leagueoflegends.com