Οι ερευνητές της Google πρόσφατα αποκάλυψαν έναν υπολογιστή όπου πιστεύουν πως σε λίγα χρόνια θα είναι σε θέση να προγραμματίζεται μόνος του!

Η Google, η οποία είχε πρόσφατα εξαγοράσει την εταιρία DeepMind με το ποσό των 400 εκατομμυρίων δολαρίων, προσπαθεί να μιμηθεί κάποιες από τις ιδιότητες της βραχυπρόθεσμης μνήμης του εγκεφάλου.

Συνδυάζοντας το πως λειτουργούν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και το πως λειτουργεί ο εγκέφαλος, οι ερευνητές ελπίζουν στο ότι θα είναι σε θέση να προγραμματίζει τον εαυτό του.

Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε από την Google, η συνεργασία της με δυο ομάδες του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης όπου θα επικεντρωθούν στην τεχνητή νοημοσύνη. Στόχος τους είναι να βοηθήσουν τις «μηχανές» να καταλάβουν τους χρήστες. Η Google επίσης προσπαθεί να αναπτύξει κβαντικά κυκλώματα τα οποία βασίζονται στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Παρόλο όμως αυτά τα ενθαρρυντικά νέα για την ανάπτυξη της τεχνoλογίας υπάρχουν και άνθρωποι όπου φοβούνται τέτοιες μεγάλες τεχνολογικές αλλαγές και ισχυρίζονται ότι δεν απέχουμε μακριά από μια «Terminator»-like ζωή.

Ο Elon Musk χαρακτηριστικά αναφέρει:

AI IS ‘MORE DANGEROUS THAN NUKES’,

Ο Elon Musk είναι ο ιδρυτής της εταιρίας Tesla-Motors, και ισχυρίζεται πως η τεχνολογία μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη ακόμα και από τα πυρηνικά όπλα! Ο Elon Musk ανησυχεί τόσο πολύ για την ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας όπου επενδύει χρήματα σε αυτές, όχι για να βγάλει λεφτά, αλλά για να έχει από κοντά  τις εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης σε περίπτωση που ξεφύγει η κατάσταση.

Ποία η γνώμη σας πάνω στο θέμα; Είστε υπέρ ή κατά της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης;