Φαίνεται σαν χθες όταν η IO Interactive ανακοίνωσε την λήξη της συνεργασίας της με την Square Enix. Ως αυτόνομη πλέον εταιρεία, τα δικαιώματα του Hitman πέρασαν στα χέρια της εταιρείας με το HITMAN 2 να σημειώνει αισθητή επιτυχία και μια καλή, σταθερή πορεία. Η έλλειψη κάποιου εκδότη όμως μειώνει τις πιθανότητες κυκλοφορίας κάποιου νέου τίτλου…ή τουλάχιστον αυτό ξέραμε μέχρι σήμερα.

Η Warner Bros. ανακοίνωσε σήμερα την ανανέωση της συνεργασίας της με την IO Interactive με την υπόσχεση πως θα αναλάβει την έκδοση του επερχόμενου, άγνωστου τίτλου της ταλαντούχας ομάδας.

Σύμφωνα με τον David Haddard, τον πρόεδρο της WBIE:

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με την ταλαντούχα ομάδα της IOI. H IOI έχει μια μακρά ιστορία στην δημιουργία πασίγνωστων παιχνιδιών, και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για την νέα τους προσπάθειας.

Ενώ ο CEO της ΙΟ Interactive Hakan Abrak συμπλήρωσε:

Τα τελευταία χρόνια, η Warner Bros. μας έχει αποδείξει έμπρακτα πως καταλαβαίνουν και σέβονται το όραμά μας, και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την συνεργασία. Η IO Interactive έχει μια περίφανη ιστορία δημιουργίας χαρακτήρων και κόσμων για τους παίκτες μας – βρίσκεται και στο DNA μας. Καθώς ξεκινάμε ένα νέο ταξίδι για να δημιουργήσουμε ένα νέο σύμπαν μαζί με την Warner Bros., ψάχνουμε άτομα για να επανδρώσουν τις ομάδες μας στα στούντιο της Κοπενχάγης και του Malmö.

Παρόλο που δεν υπάρχουν πληροφορίες για το επόμενο έργο της εταιρείας, πολλές είναι οι υποψίες πως πρόκειται για ένα νέο κεφάλαιο στην σειρά HITMAN ή ένα τελείως νέο IP που το διαχειρίζεται η ομάδα της Κοπενχάγης. Δεν γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες πέρα από την παραπάνω ανακοίνωση, αλλά σίγουρα δεν μπορούμε να περιμένουμε για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.