Η Valve ανακοίνωσε σήμερα το ολοκαίνουριο της παιχνίδι στην αγορά… Money Accumulation Simulator 2014.

10372516_749705605072047_5122272621811289328_n

Πριν λίγες ώρες το Dota 2 ξανάγραψε ιστορία στον χώρο του Gaming και κυρίως της e-Sports σκηνής. Το έπαθλο του The International 4 έχει αγγίξει και ξεπερνάει πλέον τα 10 εκατομμύρια δολαριάκια!!! Φυσικά αυτό δεν θα γινόταν πραγματικότητα χωρίς την ασταμάτητη βοήθεια της κοινότητας του παιχνιδιού. Η Valve για να καταφέρει ένα τέτοιο επίτευγμα, πέρασε ένα πρωτοποριακό pseudo-DLC σύστημα στο Dota με το οποίο ενίσχυσε την αποκομιδή χρημάτων μέσω της αγοράς ενός αντικειμένου (το Compedium) για το Τουρνουά της. Το θέμα είναι ότι μόνο το 25% αυτού του ποσού προστίθεται μέσα στο Prize Pool του TI4… και ΝΑΙ, η Valve κέρδισε περίπου μέσα δυο μήνες 30 εκατομμύρια δολάρια.

Φυσικά αυτό δεν θα τραβούσε την προσοχή των περισσότερων αν δεν υπήρχε και κάποια ανταμοιβή. Σε κάποια συγκεκριμένα σημεία το έπαθλο «ξεκλειδώνετε» και προσφέρει και από κάποια ξεχωριστά in-game πραγματάκια για τους κατόχους ενός Compedium και μη. Πλέον όμως επιτεύχθηκαν όλοι οι στόχοι, και αυτό που αναμένεται τώρα είναι η προσθήκη περισσότερων στόχων για ακόμα πιο… απρόβλεπτα έπαθλα! (αυτό ελπίζουμε δηλαδή)

Ακόμα όμως αρκετά από τα υποσχόμενα έπαθλα-στόχους είναι υπό κατασκευή και οι Fan αναπτύσσουν ανησυχίες και υποτιμούν την Valve και το πλάνο της. Λογικό κατά την γνώμη μου γιατί κάποια από αυτά φαίνεται να μην έχουν προσχεδιαστεί πριν καν το λανσάρισμα του Compedium και μου δίνεται η εντύπωση πως βιάστηκαν αρκετά. Η αλήθεια είναι πως κάποια από τα έπαθλα αυτά τα βρίσκω ανούσια…

Εδώ μπορείτε να πάρετε και μια γεύση το τι γίνεται αυτή την στιγμή στο Reddit. Fanboys, haters και γενικά επαναστάτες του Internet μαζεύτηκαν να πουν την φιλοσοφία τους!

[symple_spacing size=»15px»]