Η Remedy αγόρασε τα πλήρη δικαιώματα του Control

Η Remedy Entertainment, η εταιρεία πίσω από την σειρά Alan Wake, ανακοίνωσε ότι απέκτησε τα πλήρη δικαιώματα της σειράς Control από την εκδότρια εταιρεία 505 Games έναντι 17 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Remedy, η απόκτηση των δικαιωμάτων καλύπτει την πλήρη σειρά Control, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου παιχνιδιού του 2019, του επερχόμενου Control 2 και του multiplayer spin-off με κωδική ονομασία Condor, καθώς και όλους τους μελλοντικούς τίτλους της σειράς.

Η συμφωνία της Remedy με την 505 Games για το Sequel και το Condor τερματίζεται άμεσα, και η 505 θα συνεχίσει να είναι η εκδότρια του Control έως τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, καθώς ολοκληρώνεται η περίοδος μετάβασης.

Η ανακοίνωση της απόκτησης των δικαιωμάτων του παιχνιδιού από τη Remedy αναφέρει ότι τα περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ που διατίθενται για τα δικαιώματα του αντιστοιχούν στο ποσό που η 505 Games κατέβαλε για την ανάπτυξη του codename Condor και του sequel μέχρι σήμερα. Η καθαρή τιμή αγοράς θα καταβληθεί σε μετρητά σε τρεις δόσεις τους επόμενους δώδεκα μήνες.