Η ομάδα του Oculus Rift ανακοίνωσε σήμερα πως το πολυπόθητο headset θα κυκλοφορήσει για καταναλωτές στις αρχές του 2016, ενώ τα pre-orders θα ξεκινήσουν αργότερα μέσα στο 2015.

oculus-rift-crescent-bay-1-1024x573

Το Rift στοχεύει να φέρει το VR στον κόσμο των video games παρέχοντας ένα πλήρες οικοσύστημα και ένα πακέτο από hardware/software εργαλεία τα οποία θα επιτρέπουν μοναδικές virtual reality εμπειρίες.

“It’s a system designed by a team of extremely passionate gamers, developers, and engineers to reimagine what gaming can be.”

Εγώ προσωπικά ήμουν ένας από τους τυχερούς που δοκίμασα το Rift DK2 πριν κάτι μήνες και έχω γράψει εδώ τις εντυπώσεις μου. Το σίγουρο είναι ότι πλέον το Rift δεν είναι ο μοναχός κυρίαρχος του VR θρόνου. Υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστές και μέσα σε αυτούς το νέο Vive headset της Valve και της HTC.

Ο νικητής θα φανεί στην τιμή, στους υποστηριζόμενους τίτλους και στην καλύτερη απεικόνιση της VR εμπειρίας. Μέχρι τότε έχουμε καιρό για να κρίνουμε.

Η ομάδα του Rift θα αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για το hardware, το software και τα πολλά υποστηριζόμενα παιχνίδια τις επόμενες μέρες στο Oculus blog, οπότε stay tuned!